Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 98 / 1 / 0
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy czekają mnie jakieś przykre konsekwencje, gdy kupie osobie nieletniej w NL zioło lub grzyby? Tzn. ziółkiem zakładam taką sytuację, że wchodzę do Coffee Shopu z dziewczyną która ma np 17 lat i chcemy zapalić, czy ktoś kto stoi za ladą weryfikuje wiek wszystkich osób palących czy tylko tych co kupują ? :) A jeśli nawet by ktoś przymknął na to oko, to co na zjaraną nastolatkę holenderska policja?
Uwaga! Użytkownik problem_child nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 222 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mr_obscene »
zależy od coffee shopu

np. w almere są tylko 2 coffe shopy w mieście i w obu sprawdzają dowody 2 razy, przy wejściu - ochroniarz i przy kasie - sprzedawca, który bierze dowód i wpisuje dodatkowo Twoje imię i nazwisko na jakąś listę. Swoją drogą śmieszne kasy, takie za szybą jak na poczcie;)

z kolei w apeldoornie byłem w 5 coffikach i w żadnym nie spytali mnie o dowód. Zioło kupowało się tam tak jak u nas piwo w barze, stoi ktoś za ladą i Ci sprzedaje. Jak zechce spyta o dowód(mojego kumpla raz spytał) Bez przypału może wejść tam ktoś nieletni, usiąść przy stole i zjarać to co ktoś mu kupi, albo samemu spróbować kupić jak wygląda na 18+. w Jednym coffiku obok dworca, nie ma w ogóle kontaktu sprzedawca-klient. Zioło/hasz/bibułki/zapalniczki/itp kupujesz po prostu z automatu jak puszkę pepsi. wrzucasz 10euro i wciskasz na klawiaturze A4- AK47, A5 - White widow itp. W okienku siedzi tylko koleś i rozmienia kasę w razie potrzeby.

w amsterdamie byłem w +-15 coffikach. w żadnym nie sprawdzali dowodu przy wejściu. W niektórych pytali o dowód przy zakupie. Woziłem się z moim kumplem który wprawdzie ma 19lat(ale wygląda na 17) i nikt go nigdy nie pytał o dowód mimo że jarał ze mną.

naprawdę myślisz że holenderska policja będzie się zastanawiać czy ta zjarana panna ma 18 lat? Czasem jest tak że co druga osoba na ulicy jest zjarana, nikt nie będzie wnikał
Uwaga! Użytkownik mr_obscene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 460 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kasztaniak »
Próba paenia przez osobę nieletnią w coffee może skończyć się bardzo źle. Od kiedy zmieniły się rządy, w Holandii coffee shopów ubywa. Wykrycie osoby nieletniej przez kontrolę ( nie pamiętam jaką, odsyłam do coffeeshop.freeuk.com) w lokalu ma bardzo przykre sankcje, a mianowicie cofnięcie licencji, a co za tym idzie zamknięcie lokalu. Dla dobra tych przybytków zakup dla niej ziółko i spożyjcie je na zewnątrz.
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
Od kiedy zmieniły się rządy, w Holandii coffee shopów ubywa.
Zmieniły się na jakie?
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
na bardziej populistyczne, nie słyszaleś? z powodu m.in. jakiejś głupiej francuski mają tam być grzyby nielegalne!
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
lucyper2 pisze:
Róbcie kupę co rano i nie wydawajcie kasy na kurwy z okienka, no chyba że tak was pili, że nie szkoda wam 50 ojro za maks 15 minut zabawy... Marnej, bo tam nie o jakość tylko ilość się się rozchodzi.
dlaczego rano. To jakiś holenderski zwyczaj ?
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 23 / / 0
hę hę, coby lżej na duchu mieć!
Uwaga! Użytkownik tyntyryntyn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 913 / 38 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Jakoś nikt nie zupdatował, że grzyb już jest nielegalny w NL.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 803 / 6 / 0
Jakiś link? Czy cuś? Gdzie teraz psylocybiny szukać w NL?
  • 460 / 4 / 0
http://www.coffeeshop.freeuk.com/GenSS.html

Tutaj jest napisane, że smart shop'y sprzedają grzyby. Jest też mapka i spis coffee i smart shop'ów w Amsterdamie i całej Holandii. Dla pewności lepiej zapytać na ichniejszym forum.
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
100 kg narkotyków na posesji. Były zakopane w ziemi

Policjanci z Nidzicy (woj. warmińsko-mazurskie) odkryli na jednej z posesji w powiecie mławskim około 100 kilogramów różnego rodzaju substancji sypkich i płynnych, narkotyków oraz środków służących do ich produkcji. Zatrzymano 51-latka, który już usłyszał zarzuty i trafił do aresztu na 3 miesiące. Grozi mu kara nawet 12 lat więzienia.

Czy pacjenci używający medycznej marihuany mogą bezpiecznie prowadzić samochód? Wyniki zaskakują

Używanie marihuany do celów medycznych budzi kontrowersje, zwłaszcza w kontekście prowadzenia pojazdów. Obowiązujące w Polsce przepisy przewidują zerową tolerancję dla THC we krwi kierowcy, co oznacza, że pacjent leczony konopiami może stracić prawo jazdy, nawet jeśli nie jest pod wpływem. Badanie przeprowadzono w Queensland, w Australii – regionie, w którym obowiązują surowe przepisy dotyczące prowadzenia pojazdów pod wpływem THC.

Medyczna marihuana przynosi „znaczną poprawę” w objawach raka, wynika z nowego badania

Nowe badanie przeprowadzone w Minnesocie dostarcza mocnych dowodów na skuteczność medycznej marihuany w łagodzeniu objawów raka. Większość pacjentów stosujących konopie zgłasza poprawę w zakresie bólu, bezsenności, stresu i problemów trawiennych. Jednak badanie zwraca również uwagę na problem wysokich kosztów terapii, które mogą stanowić barierę dla mniej zamożnych pacjentów. Brak refundacji medycznej marihuany sprawia, że wielu chorych zmuszonych jest do ograniczania lub przerywania terapii, mimo jej skuteczności.