Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
Mam kilka pytań
1. Jak jest z łączeniem kratomu (czerwonego) z lekami SSRI (paroksetyna)?
2. Czy przy małych dawkach betablokerów można zażywać kratom?
3. Małe dawki kratomu a alkohol?
4. Jak dawkować kratom czerwony (proszek) z niektórych źródeł wyczytałem że od 1-5g???
5. kratom czerwony przyspiesza puls czy obniża?
Jak jest z łączeniem kratomu (czerwonego) z lekami SSRI (paroksetyna)?
Zarówno kratom, jak i alkohol mają działanie depresyjne na układ nerwowy. Mieszanie ich może zwiększać ryzyko przedawkowania, co może prowadzić do poważnych konsekwencji zdrowotnych, włącznie z drgawkami, utratą przytomności czy nawet śmiercią. Ponadto, oba są obciążeniem dla wątroby, ponieważ jeden jak i drugi jest przez nią metabolizowany.
Ponadto, z ważniejszych - mogą wywoływać depresję oddechową (w miksie), czyli spowolnienie lub utratę oddychania. Mieszanie tych dwóch substancji może zwiększać ryzyko wystąpienia tego niebezpiecznego efektu ubocznego.
Tzn: przy niskich dawkach może być spoko, ale łatwo przedobrzyć. Na oceanrecovery czytałem kiedyś ciekawy artykuł -- warto abyś się z nim zapoznał.
kratom czerwony przyspiesza puls czy obniża?
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
28 grudnia 2023nicki pisze: Ja robię odstęp, ale myślę, że jeden chuj
28 grudnia 2023Mariusz88 pisze: Siema. Ja dopiero zaczynam zabawę z kratomem.
Mam kilka pytań
1. Jak jest z łączeniem kratomu (czerwonego) z lekami SSRI (paroksetyna)?
4. Jak dawkować kratom czerwony (proszek) z niektórych źródeł wyczytałem że od 1-5g???
5. kratom czerwony przyspiesza puls czy obniża?
Kratom działa głównie poprzez oddziaływanie na receptory opioidowe w mózgu. Główne jego składniki psychoaktywne to mitragynina i 7-hydroksymitragynina.
Jeżeli chodzi o dawkowanie i zachowanie, jakiego można się spodziewać po przyjęciu kratomu, to:
1-5 gramów
Kratom może działać stymulująco, podobnie jak kofeina. Osoby mogą doświadczać zwiększonej czujności, energii i poprawy nastroju.
Kratom wykazuje działanie przeciwbólowe i relaksujące. Może pomóc w łagodzeniu dolegliwości bólowych, a niektórzy korzystają z niego jako zamiennika opio.
Kratom może działać silnie relaksująco i może prowadzić do uczucia euforii. Jednak przy dużych dawkach istnieje ryzyko działań niepożądanych, takich jak nudności, wymioty i zawroty głowy.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
28 grudnia 2023Mariusz88 pisze:
3. Małe dawki ok. Sam kratom nie powoduje depresji oddechowej, ale jak doprawisz 0,5l wódki, to może być różnie. Sam piję czasem niskoprocentowy alkohol własnej roboty (5% góra). Całkiem przyjemnie się łączy.
4. Na dzień dzisiejszy i jakość dostępnego kratomu to zacząłbym od 3g. Dla większości czerwonych obecnie dostępnych w UE to i tak będzie mała dawka. Kratom czerwony wymaga ogólnie większych dawek od białego i zielonego.
@odbytniczy1991
Jeśli chodzi o źródła w UE, to bezkonkurencyjny był thewildestkratom, ale nie działa już. Co prawda właściciel obiecuje, że już za chwilę, już za momencik będzie z powrotem w grze. Kolejne miesiące mijają i nic, także to chyba tylko takie gadanie.
Na tą chwilę zdecydowanie polecam sprawdzić sklep z Grecji.
I ostatnie pytanie: czy ktoś tutaj korzysta i POLECA vendora kratombird? Nigdy nie próbowałam zamawiać z innego miejsca, bo po prostu się boje, a tutaj początkowo ceny wydawały się najbardziej korzystne. Teraz dostawa podrożała i łącznie za 250 gram z dostawą daje 210 zł. Dajcie znać, czy znacie coś lepszego!
Odnośnie skręta tak jak waliłem 60g dziennie to najdłuższa przerwa czyli noc i już rano był katar i fizyczne rozjebanie. Dla jasności nie wiem czym jest prawdziwy skręt, bo oprócz kratomu żadnego opio nie próbowałem "jeszcze" .
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony
Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.
Olejek babci pod lupą. Policja sprawdza, czym w Wigilię zatruła się 14-osobowa rodzina
Podlascy policjanci sprawdzają, czy 14-osobowa rodzina, która w Wigilię trafiła do szpitala, mogła zatruć się olejkiem z konopi. We wtorek służby ratunkowe zostały wezwane do jednej z wsi w powiecie zambrowskim (Podlaskie). W organizmach członków 14-osobowej rodziny wykryto narkotyki.