Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
  • 1 / / 0
Witam serdecznie wszystkich użytkowników, to jest mój pierwszy post, chociaż forum śledzę od dawna :).
Nie wiem czy temat który poruszam jest odpowiedni do tego działu dotyczy bowiem leku który jest stosowany też na uzależnienia od opiatów, proszę o przeniesienie go jak jest zaklasyfikowany niepoprawnie. Lek jest szeroko stosowany w leczeniu uzależnienia od alkoholu (mój przypadek), jak i opiatów dlatego postanowił założyć temat w tym dziale. Dodam tylko, że opiatów nigdy nie próbowałem
Otóż mój problem z tym lekiem polega na tym, że leczę uzależnienie od alkoholu i marihuany i lekarz polecił mi taki lek jak naltrekson. Niestety odczuwam liczne skutki uboczne tego leku, w tym mdłości i wymioty (biorę aviomarin przed by je zbić), brak apetytu i bezsenność. Lekarz zalecił mi stosować go popołudniami, abym nie musiał się męczyć przy jedzeniu obiadu jak to zwykle bywało, ale za to mam mega problemy ze snem- zasypiam dopiero koło 4 w nocy, mimo że biorę leki- trittico, hydroksyzyna czy inovane.
Mam pytanie jakie macie doświadczenia z lekiem naltrekson, jak długo go stosowaliście ? I jakie skutki uboczne zauważyliście i jak sobie z nimi radziliście ?
Artykuły
Newsy
Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.