Ale chyba ten będzie ostatni. Bardzo mało pinów i wolno to rośnie.
The body or a conscious mind'
Pracuje tylko na albinosach i z racji tego strzykawka jest z wodnymi kulturami, zamiast z zarodnikami.
Mam wrażenie, że kiedy wypalam igłe w sabie, żeby ją wysterylizować to temperatura igły zabija całą kulturę którą daje na wysterylizowane ciastko.
Ktoś coś?
Niech moc będzie z wami
W załączniku zdjęcie, jest to 15 dzień od pierwszego zbioru. Ciastko było zalane woda i odstawione do lodówki na jedną noc.
Powinienem był obficie ponakłuwać ciastko przed zalaniem?
Czy jest sens nastawiać trzeci rzut, czy raczej nic tego nie będzie?
06 grudnia 2022lysy666 pisze: Nie da się ich normalnie wykręcić? Poka jakieś zdjęcie, bo nie do końca rozumiem.
Trudno orzec, bo nikt nie stał przy tobie, żeby wiedzieć jak i w jakich warunkach to szło. Czynników jest tyle, że imo takie pytania mają średni sens.
Zalewaj, co ci szkodzi?
@rudasiksa12og
Boki i spód kita obkleja się taśmą izolacyjną, aby takie rzeczy się nie wydarzały.
Jeżeli zadbasz o sterylność i higienę, to możesz wyjąć ciastko z pudełka, aby pozbierać te grzybki. Jak zostaną to mogą zgnić. Niczego nie mieszaj widelcem.
The body or a conscious mind'
U mnie leci 7 rzut.
Przy 5 rosło już zdecydowanie mniej. ( w 6 więcej wyszło niż w 4 i 5 )
Poszedłem do zoologicznego i kupiłem siano dla królika. (5 zł)
Wrzucam tego siana garść do garnka, zalewam wodą i gotuje na małym ogniu ok 15-20 minut.
Taki wywar gorący wlewam do słoika i odrazu go odwracam by się zawekował. Tak czekam aż się schłodzi. Po co wekuje ?, żeby nie wleciały jakieś syfy.
Takim zimnym wywarem zalewam kita (zamiast wody) i wrzucam do lodówki na 12 h. (standardowy proces tylko zamiast wody daje wywar).
Ogólnie polecam
I ile ich trzeba zjesc aby miec niezla faze?
to nie temat od tego, ale najmocniejsze są golden teachery i jak chcesz mieć "niezła faze" to koło 4-5g suchych, ale wszystko zależy od mocy sortu który akurat masz, twojej wagi, tolerki i pewnie wielu innych nieznanych ludzkości czynników.
A teraz pytanie do growerów
Mam grow kit goldenów, pierwszy rzut, piny długo się pojawiały, ale w końcu się pojawiły, za to wszystkie są białe, dostałem jakąś odmianę albinoską, czy co z nimi jest nie tak?
Narkotyki łatwiej dostępne w Warszawie niż alkohol. Dowóz 24/7
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Kuter US Coast Guard „Resolute” dostarcza do portu narkotyki o wartości 115 milionów dolarów
W minioną środę 58-letni kuter amerykańskiej straży przybrzeżnej (US Coast Guard) Resolute zawinął do macierzystego portu w St. Petersburgu na Florydzie z pokaźnym ładunkiem — 4395 kg kokainy i 2490 kg marihuany o czarnorynkowej wartości szacowanej na 115 milionów dolarów. Narkotyki zostały przejęte w wyniku operacji antynarkotykowych prowadzonych na wodach Karaibów, a zatrzymani w związku z tym procederem podejrzani wkrótce staną przed amerykańskim wymiarem sprawiedliwości.
Zielona patologia na Facebooku. Ministerstwo Zdrowia zabiera głos
Na Facebooku można znaleźć reklamy tzw. zielonych klinik, które obiecują swoim "pacjentom" szybki dostęp do medycznej marihuany. "W dużej mierze uzyskiwanie recept na tego rodzaju preparaty odbywa się albo w ogóle bez wywiadu medycznego" - ostrzega resort zdrowia.
Holandia zaostrza kary za narkotyki: Wyższe wyroki dla przemytników
Holandia, jeden z najbardziej liberalnych krajów Europy w kwestii narkotyków, podjęła zdecydowane kroki przeciwko przestępczości narkotykowej. Wprowadzenie nowych, wyższych kar więzienia dla przemytników, handlarzy oraz osób posiadających duże ilości twardych narkotyków ma sprawić, że kraj ten stanie się mniej atrakcyjny dla międzynarodowych grup przestępczych. Zmiany te mają również na celu zapewnienie większego bezpieczeństwa obywatelom Holandii.