Jakie sa wasze objawy absolutnego rozdupcenia sluzowki nosa, przez ktore dalsze niuchanie nie ma sensu?
Ja zauwalem ze po solidnych 2 latach sniffowania zaczalem bardzo czesto chorowac na infekcje gornych drog oddechowych: Nikogo raczej to nue zdziwi poniewaz nie mam najprawdopodobniej w nosie wlosow odpowiedzialnych za filtrowanie tego co wpada do zatok.
Zauwazylem tez u siebie pewna zmiane, kiedys kazdy sniff = okropny splyw od ktorego mialem potezne odruchy wymiotne (raz zwymiotowalem) Po pewnym czasie splywy kompletnie znikly a zaczalem miec (jak to nazywam z ziomkami) Suchy ssyp, podczas wciagania lajna czuje jak caly temat albo chociaz jego znaczna czesc zatrzymuje sie przy wyjsciu nosa w gardle.
Sniffy zaczely okropnie bolec, jezeli kiedys 150/200 a nawet 300mg w jednym lajnie dalem rade strzelic (3cmc)
To na chwile obecna 60mg zwyklego (najprawdopodobniej) 4cmc potrafi tak mnie przyciac ze bawie sie z wciaganiem na raty poniewaz nie jestem wstanie wciagnac wszystkiego na raz.
Wiem ze bylo bardzo duzo postow o dbaniu o kinol itd, ale czy ma ktos z was porady na juz tak zaawansowany stopien zniszczenia nosa? Co robic? Odstawic sniff i przerzucic sie na cos innego? czy zrobic solidna przerwie i konkretnie nawilzac nos.
Z gory dziena i z fartem
EDIT: Zapomnilem dopisac o chyba jednym z najwazniejszych objawow: Moc krysztalu przyjeta sniffem zmalala naprawde mocno na moje oko o 60/70%
Jak już musisz to nawilżasz nos przed sniffem tylko wpuść tej wody głębiej i jak najdrobniej towar rozkrusz najlepiej na pył w jakimś moździerzu do przypraw, płukanie solidne nosa i zatok przed też powinno pomóc.
Gówno to jednak dało, bo śluzówka dalej zapełnia się śluzem i strzelam motylami na prawo i lewo, a czasami tak mi zapycha górne drogi oddechowe, że mam problem z mówieniem i oddychaniem. W dodatku okazyjnie strzelami takimi krwistymi bombami dużego kalibru. Obawiam się, że to permamentne zniszczenia. Odpuść panie autor, potem będzie tylko gorzej.
Sprawdź, czy nie masz jakiegoś dziwnego zapachu z nosa. Być może doszło do tak poważnego uszkodzenia, że będzie konieczna wizyta u laryngolog'a. Cytuję kwestie dodane przez dex'a, którymi możesz się instruować. Być może pomogą Ci delikatnie oczyścić nos i przywrócić go lepszego stanu.
- w miskę wlewasz 2-3 litry wrzątku. Dodajesz 15 kropelek koncentratu miętowego (bez recepty w aptece za 3 zł) Nachylasz się nad miską, przykrywasz głowę i miskę szczelnie ręcznikiem. Inhalujesz. Wdychasz nosem, wydalasz ustami. Po 3 minutowej sesji dmuchasz silnie nos i zaczynasz oddychać stricte nosem. Czynność powtarzasz 3x dziennie przez 3 dni.
- kupujesz w aptece marimer lub odpowiednik (woda morska w butli z aplikatorem). Czyścisz nos wg instrukcji 4-5 razy dziennie. Każdorazowo dobrze wysmarkujesz nos i oddychasz potem nosem.
- Kazdego wieczoru robisz sobie wrząca herbatę, do której dodajesz 15 kropli Amolu lub odpowiednika. Pijesz herbatę trzymając ją blisko nosa. Jak się rozgrzejesz i w nosie się rozpuści smarkasz i używasz marimeru — potem oddychasz przez nos.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
TikTok: Dlaczego alkohol jest akceptowalny, a marihuana zakazana?
TikTok to jedna z najpopularniejszych platform społecznościowych na świecie, która przyciąga miliony użytkowników każdego dnia. Jednak jej polityka dotycząca treści związanych z marihuaną i alkoholem wywołuje liczne kontrowersje. Platforma całkowicie zakazuje promowania konopi, jednocześnie pozwalając na reklamowanie alkoholu pod określonymi warunkami. To podwójne standardy, które nie tylko irytują branżę konopną, ale także wpływają na postrzeganie tych substancji przez społeczeństwo.
Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej
Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi
Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.