Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 911 / 206 / 1
22 lipca 2022CiekawskiJeden pisze:
Bardzo pomaga mi Xylometazolin + masaż nosa. Kosztuje grosze, można uzupełniać nim inhalator w 'psikaczu', i jest bezpieczny. Ale @yolo123 ma rację, dobrze robi konkretna przerwa..
Ksylometazolina jest bezpieczna kiedy jest stosowana do 7 dni. Powyżej, występuje "uzależnienie fizyczne" śluzówek nosa i nasilenie ich obrzęku bez działania substancji. Poza tym, utrudnia gojenie tkanek i może powodować arytmie u osób wrażliwych lub chorych kardiologicznie. W tym przypadku przeciwwskazana, wypadkowo tylko pogorszy stan.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 100 / 18 / 0
:pacman: @dajmon To co piszesz to jakiś pocisk, ale szczególnie dotyczy to pseudoefedryny.

Ja znalazłem rozwiązanie swojego problemu. Ty cytujesz wydruki z lekarskich szufladek ..
Dotąd przyjmuje 10ml na dwa tygodnie, od pół roku i moje życie nabrało wreszcie koloru.

*mówiąc inhalator w 'psikaczu' miałem na myśli atomizer :patrzy:
Uwaga! Użytkownik CiekawskiJeden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4894 / 853 / 0
Mam kumpla co jest od tego uzależniony, jest tak jak @dajmon prawi, gościowi co jakiś czas zatyka się nos i musi sobie psiknac. Jak mu tłumaczyłem ze to dlatego że jest uzależniony to nie wierzy. I psika już tym gownem kilka lat xd a gosc nigdy w trąbę nic nie walił, mysli ze to alergia jakas i tylko to mu pomaga.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 18 / 0
Ludzie czasem rodzą się z wąskimi nozdrzami. Wielu podobnie jak ja zmierzyło się z operacjami przegrody, i nie znają walorów w pełni funkcjonalnych górnych dróg oddechowych. Ponadto, znam ludzi którzy po miesiącu dostają alergii/uczulenia na Xylometazolin i dalsze stosowanie jest niemożliwe.. Jak mówiłem stosuje regularnie od pół roku i jestem mega zadowolony.
Uwaga! Użytkownik CiekawskiJeden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 18 / 0
Xylometazolin można brać na stałe na NNN (niealergiczny nieżyt nosa)
@serotoninowy
  • 33 / 3 / 0
@mamhcv do tego dobrze się wyposażyć w wagę jubilerska, najlepiej do 3 miejsc po przecinku i można sobie bezpieczne dawki łatwo odważyć
  • 100 / 18 / 0
@halaksen A gdy wąchając pot z jajec zaczniemy wytwarzać dodatkowe kubki smakowe, należy zmienić gramy na dekagramy.. oraz zjeść kolację i się wyspać :korposzczur:
  • 100 / 18 / 0
Dorzucam jeszcze Olejki Eteryczne z Mięty Pieprzowej. Bardzo dobrze z współpracują z xylo:_) EXTRA DUET <3
Ostatnio zmieniony 02 maja 2023 przez CiekawskiJeden, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 100 / 18 / 0
23 lipca 2022serotoninowy pisze:
Mam kumpla co.. gościowi ... w trąbę.. i tylko to mu pomaga.
LECZCIE NIEŻYT NIEALERGICZNY XYLOMETAZOLINEM ORAZ MIĘTĄ PIEPRZOWĄ, BO ZEŻRĄ WAS STRUPY>>
  • 0 / / 0
Również zmagam się z problem niedrożności przegrody spowodowanej nadmierną eksploatacją kinola. Jedynym lekarstwem na to jest dłuższa przerwa :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjanci odkryli plantację marihuany w domu 77-latki pod Lubaniem. Zbierała na remont

Plantację konopi indyjskich znaleźli policjanci w domku 77-letniej kobiety, w wiosce koło Lubania. Kobieta tłumaczyła na przesłuchaniu, że produkowała marihuanę, bo potrzebowała pieniędzy na remont domu.

Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Stany Zjednoczone dopuszczają do sprzedaży saszetki nikotynowe ZYN

FDA: „To mniejsze ryzyko dla zdrowia niż palenie papierosów”