Jak chcesz (względnie) bezpiecznie używać tej roślinki, to właśnie zbierz ileś tam nasion i zmieszaj wszystko co masz tak żebyś miał jedną masę tak samo silnego materiału. W ten sposób możesz zminimalizować ryzyko jednej porcji będącej silniejszej od drugiej.
Najlepiej było by zmielić nasiona/susz. Nie wiem niestety jak jest ze stabilnością substancji aktywnych po zmieleniu, oraz trudniej było by wtedy dawkowac bez wagi. Liczenie całych nasionek jest jednak dość łatwiejsze jeśli nie ma się sprzętu.
Pamiętaj też że delirianty potrafią być nieprzewidywalne nawet jak masz takie same dawkowanie. Ilość snu i zmęczenie mają bardzo duży wpływ na siłę działania. Chociaż ta sama dawka i tak potrafi być silniejsza lub słabsza, nawet przy pozornie podobnym set&setting.
scalono - WRB
02 maja 2022NiebieskiLis pisze: Najlepiej było by zmielić nasiona/susz. Nie wiem niestety jak jest ze stabilnością substancji aktywnych po zmieleniu
Osobiście nie próbowałem nasionek, tylko właśnie herbaty ze świeżych liści. Na tyle małe ilości że nie miałem halucynacji, tylko trochę stymulacji i "dziwności". No i suchość w ustach.
Jeśli ktoś chcę dojść do poziomu halucynacji to najlepiej zaopatrzyć się w zaufanego, trzeźwego i rozumiejącego trip-sittera.
Warto też pamiętać że datura jest toksyczna, więc lepiej nie używać jest zbyt często i dużo.
Jaki czas działania, jakie haluny (jeśli pamiętasz) itp. Kiedyś robili z tego fajki dla astmatyków. Ciekawe, czy da się jeszcze taką apteczną dature gdzieś dorwać.
Straszy mnie to ale kusi. Chyba dlatego, że straszy.
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
No i pozatym hipnagogi,kiedy leżałem z zamkniętymi oczami,całkiem przyjemne jak dla mnie,ja lubię.
Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.