Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 88 / 19 / 0
Ja od pewnego czasu biorę Trittico (trazodon) w dawce 100mg dziennie i jak wrzucam tramka 400mg to po prostu w tym dniu pomijam dawkę Tritico, więc mija około 30h od ostatniej tabletki. Wiem że to pewnie niemądre, ale póki co nic złego się nie stało, a na wielu forach medycznych znajduje informacje że ZS jest bardzo rzadkim zjawiskiem i jest mała szansa na jego wystąpienie.

Pytanko mam również, czy ktoś brał może pramolan (Opipramol) do tramadolu ? Czy taki mix ma w ogóle sens ?
W moim odczuciu pramolan działa podobnie do hydroksyzyny, a wiec wydaje mi że po prostu zbije trochę euforię i wzmocni sedację, ale mogę się mylić.
  • 4 / 1 / 0
Witam, od jakiegoś czasu zacząłem brać tabletki Doreta 37.5mg + 325mg parasyfu. Nie bawiłem się jeszcze w żadne ekstrakcje ale chyba zacznę. Otóż moja pierwsza dawka dobowa tramadolu w życiu dobiła do 1125 mg tramadolu na dobe przy masie ciała około 100kg. Bo tutaj rano zarzuciłem sobie 7 tabletek potem przez popołudnie po dwie co (40min-1h). Potem chwila snu i wieczorkiem na pochillowanie przy gierce zarzuciłem 10 tabletek (375mg razem) i potem znowu dobijałem sobie aż wyszło 30 tabletek 37.5. Z tego wyszło prawie 10g tego całego parasyfu. Moje pytanie brzmi czy to zdecydowanie za duże dawki (Nie wliczając paracetamolu, ponieważ od teraz będe robić ekstrakcje za każdym razem), czy te dawki jeszcze są spoko? Moje drugie pytanie które mnie bardziej ciekawi jest takie, że wyczytałem gdzieś na necie, była taka tabela gdzie była rozpisana moc różnych opioidów w porównaniu do morfiny... Na przykład, że morfina podana doustnie w dawce 10mg, jest mocniejsza od tramadolu(10mg) dziesięciokrotnie. Moje pytanie brzmi czy jakby przyjął 100mg tramadolu, to wychodzi na to samo jak bym wziął 10mg morfiny?? Sory jeśli pytanie jest głupie, bądz oczywiste
All I can hear them say
Is, "Everyone wants me dead"
Bitch, I'm already dead
I've been dead for years
  • 88 / 19 / 0
@wittmez

10g paracetamolu ? Czyś ty zwariował ? Sam nie jestem zwolennikiem ekstrakcji, ale od mniej więcej 3-4g parasyfu jest ona obowiązkowa bo rozwalisz sobie wątrobę. Dawki śmiertelne zaczynają się od 7-8g. 10g to bez hospitalizacji pewna śmierć. Mam wrażenie że tylko twoja masa ciała cię uratowała oraz jako takie odstępy, ale wątroba oberwała i to porządnie. Dawno wziąłeś te 10g ? Jak mniej niż 3 dni temu to wcale nie oznacza że watroba wciąż działa. Takie kwiatki mogą wyjść nawet po tygodniu. Jak zaczniesz szczać na brązowo i zaczniesz sie zamieniać w chińczyka (żółta skóra i białka w oczach) to od razu szpital, inaczej wyjedziesz z tego świata. Jak już bierzesz takie dawki parasyfu to bierz ostropest plamisty osłonowo, z którego wątroba wytwarza glutanion, który rozbija paracetamol. Jak go zabraknie a w organiźmie a wciąż masz parasyf w krwiobiegu to masz przejebane. Druga rzecz to bierz lek ACC (acetylocysteina) kilka godzin po takiej wrzutce. Niweluje on paracetamol. Przy zatruciach parasyfem to wlewają go w szpitalach na litry w kroplówkach

Co do pytań, 1125mg tramadolu to bardzo duża dawkam na pewno nie "spoko". Mało kto na tym forum może się pochwalić taką ilością. Ja sobie wrzucam tramka rekreacyjnie od ponad roku i póki co 400mg nie przekroczyłem w jednej wrzutce. Mam nadzieję że bierzesz cos przeciwpadaczkowego do takiej ilości bo cię może nieźle wytelepać. Generalnie to mam wrażenie że igrasz ze śmiercią i to solidnie.

Jeśli chodzi o morfinę to niby taki jest przelicznik tramadol-morfina z tym że tramadol jest bardzo dziwnym opioidem, bardzo długo trzyma, działa dwuetapowo (faza noradrenalinowa przez pierwsze 5-6h, potem faza serotoninowa przez kolejne 5-6h) więc w praktyce może to być inny przelicznik. Nigdy morfy nie brałem więc tutaj ci nie powiem dokładnie.
  • 184 / 25 / 0
Dawno mnie tu nie było, czuje się zobowiązany to opowiedzenia pewnej historii, wyżalenia się i co tam mam jeszcze w zwyczaju robić na forum :D
Ostatnio przedawkowalem tramadol. Dzień wcześniej skończyły mi się benzo i barbiturany więc nie miałem nic przeciwdrgawkowego, siostra znalazła mnie jak trzepalem się na podłodze dusząc się śliną, oczy wyjebalo mi ja drugą stronę i na dodatek przyjebalem nosem o ziemię i spora kałuża się zrobiła. Wezwała karetkę moja siostra, nie zgodzilem się na przyjazd do szpitala. Miałem już taka sytuacje kilka razy więc dlatego nie panikowalem. Gorzej z siostrą bo myślała że umieram, pierwszy raz coś takiego na oczy widziała. Mam nadzieję że sprawiem tym postem komuś fajną lekturę. Tym czasem idę wpierdalać tabletki bo poprzednia dawka puszcza i skręt łapie.
  • 177 / 53 / 0
Nieźli z was zawodnicy. :patrzy: Ja wczoraj byłem na 300 mg pregabaliny i 35,5 mg tramadolu (+parac) i miałem bardzo udany dzień. Sam się uśmiechałem, co się rzadko zdarza, ze znajomymi ogarnięte aż czułem, że fajnie się im ze mną spędziło czas i wieczorem chillout. :* Czułem jak trampek łączy się z pregą w mózgownicy i na ciele, sama prega by mi nie dała takiego stanu. Kiedyś na próbę wziąłem 400 mg tramadolu to leżałem zwarzywiony w łóżku z nieprzyjemnym bodyloadem, co prawda cieszyła mnie ta pustka, jakby nic innego poza łóżkiem nie istniało, ale zdecydowanie wolę szczurze dawki. Unikam tramadolu bo kiedyś leciałem w ciągu dłuższy czas (dawki 50-200 mg) i odstawienie do przyjemnych nie należało.
  • 1 / / 0
Tak jak w tytule zastanawiam się czy da się krple przerobić lub po prostu podać "bezpiecznie" IV ? Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia proszę o podpowiedź

Przeniesiono do wątku głównego — Catch
  • 1100 / 273 / 0
da się podać normalnie, ale to bez sensu i nie jest bezpieczne, tak jak każde podawanie IV rzeczy do tego nieprzeznaczonych. Biodostępność T. jest wysoka doustnie, wjazdu to żadnego nie ma, ryzyko padaczki większe, no i najnormalniej w świecie można się porzygać. I jeszcze ten ohydny smak mentolu w ustach. Tak, tak, zdarzyło mi się kiedyś to robić i stąd wiem, że nie warto.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 63 / 14 / 0
@Aramis1992
Całkowicie bez sensu jest walenie trampka iv, tylko żyły poniszczysz a bardziej nie powinno zadziałać
Uwaga! Użytkownik Bordeaux30 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Witam ja przychodzę z pytaniem jaką dawkę powinienem wybrać aby było fajnie ale nie zrobiło mi to krzywdy, jutro będę miał 500gm tramadolu a we wtorek przez cały dzień przejadłem 1g trampka, wcześniej zdarzyło mi się koda raz na jakiś czas i mam jeszcze pregabaline na stanie, biorę tak 300/450 mg rekreacyjnie co jakiś czas
  • 115 / 20 / 0
Czy oxazepam nada sie na podklad przeciwdrgawkowy jak diazepam? Na necie srednio cos znalezc - tylko tyle ze ma komponętę przeciwdrgawkową alw słabszą niż diaz.
Za dnia idiotą, w nocy zaś debilem.
Zablokowany
Newsy
Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.