ps:
Naprawde ladne!
Troche zoltych musi miec tak mi sie wydaje ze nie jest w stanie wszystkich wykarmic. Ja zawsze odrywam te zolte aby nie potrzebnie na nie energi nie tracila roslinka.
Czy przycinanie lisci moze spowolnic proces kwitnienia ?
panicz: ja dalem wczoraj mojej wapno ogrodowe ktore jest z magnezem .. mialem te same objawy , bede w stanie powiedziec ci czy pomoglo za kilka ndi jak bede na spocie.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Po dzisiejszym robię przerwę
Imo przelanie rosliny albo temperatura.
Jesli liscie zolknal od najnizszego pietra i najpierw zolknal koncowki to przelanie.
Ogranicz troche wode i zobacz czy dalej bedzie na kolejne liscie przechodzic zolkniecie.
Moze i zbyt wysoka temp bo liscie jakos sie zawijaja do dolu. Ale skoro mowisz ze masz 29C to raczej nie. Mam okolo 30-33C i mam gdzieniegdzie popalone liscie ale wygladaja one nie zolto ale bardziej brazowo.
Pozdro
Myślę, że może to być kwestia podłoża; w moim przypadku ziemi do sadzonek ph 6-7 z nawozem (może nadmiar?).
Na moje oko jest tam więcej torfu niż być powinno.
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi
Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.
Rewolucja w leczeniu bólu po 20 latach. FDA zatwierdza przełomowy lek
Suzetrygina to pierwszy od ponad 20 lat nowy lek przeciwbólowy, który nie jest opioidem i nie powoduje uzależnienia. To przełom w leczeniu ostrego bólu, dający pacjentom bezpieczniejszą alternatywę w obliczu trwającego kryzysu opioidowego.
Polska spółka ma zgodę na import dużej ilości marihuany medycznej
THC Pharma - spółka zależna od Cannabis Poland - otrzymała z Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego pięć pozwoleń na zsumowaną ilość 249,99 kg na import do Polski surowca farmaceutycznego jakim jest marihuana medyczna.