Zablokowany
  • 164 / 1 / 0
Jeśli mozesz zaśmierdzieć sobie pokój to nie pierdol się w żadne filtry, skunk#1 jest chyba najintensywniej pachnącą odmianą , ale jak masz swój pokój zamknięty i lekko uchylone okno, to inny domownicy nie poczują , a co dopiero mówić o wieżowcu. Zamiast filtra zainwestuj kase w coś innego np. co2.

E; dark jak mozesz jebnij w paincie jakis szybki projekt tej wentylacji z cooltobą.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2008 przez WujekDobraRada, łącznie zmieniany 1 raz.
A gdy już byłem duży postanowiłem mury burzyć
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
  • 361 / 2 / 0
filtry węglowe kupuje sie gotowe (przeznaczone dla MJ) do odpowiedniej średnicy rury i wentylatora.
Wszystko ladnie wchodzi w siebie i mozna smigać.
Ale mozesz tez wkuć się w wentylacje wieżowca :P wtedy powietrze odprowadzałbys prosto w sciane a z tamtąd leciało by gdzies na dach razem ze smrodami z kibla/kuchni twoich sąsiadów
  • 23 / / 0
Powiadasz by w tą rurę nad moim sufitem podłączyć? Nie ma problemu, sufit mam drewniany i zdejmowany jak każdy w tym kraju gdzie wszystko drewniane włącznie ze ścianami. Andegdota ode mnie, raz spałem sobie a drewniany sąsiad wpadł do mnie do pokoju przez ścianę, nachlał się i go kumpel popchnął. Ale mniejsza. Skoro nie będzie walio w całym budynku to luz. A co to te całe CO2?
Co z tymi gatunkami o których mówiłem?
  • 164 / 1 / 0
rupert_the_peanut pisze:
Powiadasz by w tą rurę nad moim sufitem podłączyć? Nie ma problemu, sufit mam drewniany i zdejmowany jak każdy w tym kraju gdzie wszystko drewniane włącznie ze ścianami. Andegdota ode mnie, raz spałem sobie a drewniany sąsiad wpadł do mnie do pokoju przez ścianę, nachlał się i go kumpel popchnął. Ale mniejsza. Skoro nie będzie walio w całym budynku to luz. A co to te całe CO2?
Co z tymi gatunkami o których mówiłem?
odmiany jak odmiany każdy ma swoje upodobania, nie słyszałem zeby shamana ktoś uprawiał w boxie bo to raczej typowo outdorowa odmiana, ale do boksa tez powinien sie nadać.

widze że potrzebujesz wiedzy bracie, na początek masz :

http://www.youtube.com/watch?v=avipzVVmpL8
obok inne części.
mam nadzieje ze choć troche kumasz angielski , jak nie to i tak sobie obejrzyj co prawda to o uprawie w hydro ale jest tam wiele rzeczy co się pokrywa jak chociażby co2.

e: dzięki, jakoś po samym tekscie nie mogłem wywnioskowac jak chcesz to zrobić.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2008 przez WujekDobraRada, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 361 / 2 / 0
mówisz masz
http://s111.photobucket.com/albums/n135 ... tboxa4.jpg

ja sie stosuje do zasady ze lampa powinna byc prostopadle do dluzszej sciany boxa ale wiadomo na 40cm sie moze to w ten sposob nie zmiescic mimo ze na rysunku tak jest.

mam nadzieje ze widac ze jedno to widok z boku a drugie to z przodu
  • 23 / / 0
Na szczęście angol równo z polskim językiem umiem więc nie ma problemu. Co2 - wiedziałem co to jest i jaką rolę odgrywa w roslinach, nie wiedziałem po prostu czym to się je ; )
Czy skun #1 to indica czy sativa, preferuję raczej sativy albo miks salvia z indicą, gdyż sama indica przykuwa mnie zwykle do fotela jeśli minimalnie zbyt mocno z nią przesadzę.
  • 164 / 1 / 0
Czy skun #1 to indica czy sativa
skunk#1 to 75% sativa co nieznaczy że musisz wziąśc akurat te odmiane , ale każdy kto chce nazywać sie rolnikiem przez duże R powinien mieć ją choć raz w swoim ogródku- takie moje prywatne zdanie.

kłade sie spać bo u nas to juz druga dochodzi..

pozdr.
  • 23 / / 0
Dobranoc.
U mnie dopiero 8 wieczorem do drzwi się dobija ;)
Oficjalnie ogłaszam że narobiłeś mi smaku - dobre proporcje, estetyczny wygląd, widzę że owa roślinka tania jak barszcz, więc takową za miesiąc zamawiam.
Chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda sprawa z płcią? Jaka różnica jest pomiędzy facetem, babą a "feminised" ?
  • 445 / 1 / 0
Nasiona "Regular" - oznacza to że w paczce masz 50% szans na trafienie płci żeńskiej i 50% szans płci męskiej.
Nasiona "Feminised" - oznacza to że w paczce masz 100% szans na trafienie płci żeńskiej.
Oczywiście nie uwzględniłem możliwości zhermienia się nasion feminizowanych, ale to i tak jest dość małe prawdopodobieństwo.
Jak rozpoznać płeć rośliny znajdziesz u nas na forum.

Co do odmiany...
Będziesz miał dość niskiego box'a (chyba 130cm tak?), w związku z tym na twoim miejscu szukałbym odmian typowo indoorowych, czyli indica lub mostly indica.

Chociaż na upartego powinna wejść i sativa.

edit
Jeżeli masz możliwość zakupienia profesjonalnego box'a to nie zastanawiaj się, tylko kupuj.
Pamiętaj aby dobrać go pod własne wymagania, żeby nie był za mały..
  • 23 / / 0
Profesjonalny box? Jak takie coś dostać, za ile? Box mogę zrobić wyższy jak coś, mogę też profesjonalenego boxa kupić. Co więcej o boxach wiesz? Czy przychodzą z oświetleniem itp. ?
Czy zbiory różnią się od płci, np że facet da mniej, a kobieta więcej?
Zablokowany
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Policjanci odkryli plantację marihuany w domu 77-latki pod Lubaniem. Zbierała na remont

Plantację konopi indyjskich znaleźli policjanci w domku 77-letniej kobiety, w wiosce koło Lubania. Kobieta tłumaczyła na przesłuchaniu, że produkowała marihuanę, bo potrzebowała pieniędzy na remont domu.

Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów

Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".