1) Jaki gatunek na początek [ z uprawy Salvii mam trochę odłożonego keszu, lecz nie szalejmy]
Zależy od tego jakie masz preferencje indica/sativa, ja poleciłbym Ci skunk#1 , kto miał ten wie że to wspaniała i prosta w obsłudze roślina, jednak mocno śmierdząca więc to może być problem. Jak masz smykałke to nie sprawią ci problemu też inne rośliny. Na twoim miejscu albo wziąłbym skunka, ale coś feminizowanego z greehouse -np. cheese, albo church w zajebistej cenie 17 euro za pięciopak.
2) Jaką liczbę roślinek mogę pomieścić w skromnym box'ie?
Troche się to niezgadza z tym co piszesz poniżej czyli zbiorami 100-150g, jeśli chcesz takie zbiory to musisz wziąść hps 250W i a to już nie na taki skromny boxik jak chociażby to 50x50cm.Także proponuje hps 150W i obniżyć troche oczekiwania -100g górna granica, raczej nie osiągalna na pierwszą uprawę, ale jakbyś wziął the church to kto wie...
3) Dobrze by było gdyby za bardzo nie śmierdziała, nie uprzykrzajmy życia matce Może pochłaniacze zapachu się sprawdzą? Chodzą po 20-30 $
Filtr węglowy. Z zapachem różnie to bywa, ja mam teraz white widow w boxie i mimo że już kwitną to są wogule nie wyczuwalne, ale ze dwa lata wstecz miałem je z innego źródła to jebały konkretnie - także zależy na co trafisz, chociaż jak weźmiesz skunka to musisz się liczyć z tym że będzie jebał niemiłosiernie.
4) Czy wentylatorki można elegancko kupić w komputerowym czy też polecana jest inna placówka dystrybująca detalicznie podany produkt?
Jak najbardziej w komputerowym patrz tylko na wielkość i inne parametry chociaż te niezawsze są podane.
5)
Ściany wyłożyłbym kocem ratunkowym, dobrze rozumuję?
Jakbym mieszkał w kanadzie to szarpnął bym sie na mylar (95% odbicia). Taki jak np. ten z ebayu:
http://cgi.ebay.com/MYLAR-25-feet-ROLL- ... dZViewItem
rolka 7,5mx 120cm za 15$, wysyłka do Kanady nie powinna być kosztowna - jakby nawet poszukaj sobie moze są jakieś z Kanady bo ta taka pierwsza z brzegu.
6) Roślinki zapładniamy by uzyskać nasiona? Zapładniamy te całe "topy", tak? Czy w jakiż sposób to działa?
Po prostu bierzesz pyłek z męskiej na np. patyczek do uszu i gładziesz go na topy , jeśli nie potrzebujesz setek ziaren to zapylasz jedną gałąź, jeśli potrzebujesz to całą rośline. Naprawde to żadna wyższa szkoła jazdy , banał.
7) Ile rudymentu mogę zebrać z 2-3 roślinek? Spoglądałem w sklepach, reklamują że ponoć 1T00-150 gramów? Dla mnie i dla mej matki to by wystarczyło na względnie długo
Tak jak pisałem wcześniej , górna granica 100g z 150W im większa lampa tym łatwiej o 1g/1w, ale to już jest wyższa szkoła jazdy. Jednak myśle ze z odpowiednim przygotowaniem, nawozami itd masz szanse wyciągnąć przy church lub skunku coś koło tych 100g. Masz ten plus ze masz łatwy i co najważniesze tani dostęp to wszystkiego - wystarczy powiedzieć że u nas za mylar liczą sobie 16 zł za 1mx1,40 mylaru, to samo dotyczy się nawozów np. zajebisty nawóz bat guano , koszą za niego jak za zborze 40zł/kg a w stanach ludzie kupują to workami i nie przejmują się ceną.
8) Ile oświetlenia bym potrzebował na te 2-3 roślinki? Z lampą sodową nie ma za dużego problemu, mam fundusze jak mówiłem? Czy jest naprawdę duży "szok" pomiędzy świetlówką a sodówką?
to już przerabialiśmy, 150W wystarczy -
Czy jest naprawdę duży "szok" pomiędzy świetlówką a sodówką?
szkoda gadać nawet , na weg jeszcze świetlówki się nadają ale na flo zbiory są o nawet połowe mniejsze.
pozdro.