10 sierpnia 2021ZX pisze: cos ci chyba sie z tym art 12kk pojebalo
W takich przypadkach, gdzie zamówiłeś 2 razy(nie ma mowy o pomyłce), jeśli nie jest to sprawa z tego tygodnia, czy poprzedniego, grajcie na zwłoke. Jak tylko się da - nie odbierajcie telefonów, nie stawiajcie się na przesłuchania, nie odbierajcie pism. Jak już przyjdzie co do czego - bo i tak nie ma nic na Waszą obronę, możecie powołać się na amnezje. Nie wiem, nie pamiętam, zarobiony jestem. Nigdy nie używajcie słowa "może". Nie pamiętam. Nie wiem. Dawno temu, nie pamiętam. Im bardziej przeciągniecie wezwanie(oczywiście nie do tego stopnia, że będą Was sprowadzać siłą) tym lepiej dla Was. Jeśli płaciłeś w btc, to na 99,9% nie ma na Ciebie żadnego dowodu. Nic nie zrobią.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.