Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 12589 / 2437 / 0
Ja bym zgłaszał na policję, a nie prosił o nr do kuriera.
  • 588 / 81 / 0
Popieram jezusa, choć to dziwnie brzmi. W takiej sytuacji to ja też bym szedł sprawe wyjaśniać na psy, 10k to nie mało a antyki i stare monety to nie narkotyki.
Jestem dość trudny.
  • 12589 / 2437 / 0
Chyba, że to tylko taka przenośnia z tymi antykami i chodzi o wiadomo co : D Jeśli tak, to jedyna opcja potencjalnego odzyskania jest siłowa.
  • 2394 / 654 / 0
No nie - to naprawdę są kamienie szlachetne . Ten kolo tez wali ale dilera ma 3 domy dalej więc on się wgl nie bawi w dragi pocztą. Paczka z drogimi kamulcami z Indii. Ale coś mi pierdoli że jakiegoś tam podatku nie płaci w związku z tymi kamieniami i przez to jest dużo siana do przodu . I się boi że Przez sprawę "zaginięcia paczki" sprawdza mu te kamienie i że skarbówka oże sie do niego przyczepić. Ogólnie feciarz więc rzetelnie mi tego nie przekazał ale wlasnie w takim stylu jak napisałem. Może wy coś więcej z tego wywnioskujecie. Na moje jak nawet jakies tam cło czy coś innego nie jest opłacone to kompletnie inna sprawa od tego że ktos mu ukradł jego własnośc wartą 10 koła. I wcale nie muszą tego połączyć no ale w sumie mogą...
  • 12589 / 2437 / 0
Ale przecież może sprowadzać takie rzeczy dla celów kolekcjonerskich i dawać poznanym laskom. Psy nie muszą wcale o to pytać.
  • 3 / / 0
Imo jak nei było tam nic nielegalnego, to zglosic normalnie gdzie trzeba, w najgorszym wypadku zaplaci jakeis clo i vat i tyle, ale powie ze to kolekcjonersko, chyba lepiej to niz stracic 10k
  • 50 / 6 / 0
Ktoś pytał o podobną rzecz pare postów wcześniej ale i ja mam pytanie o Kanadę - zamówiłem sobie suple z efedryną z normalnego kanadyjskiego sklepu z odzywkami dla sportowców, oczywiście wszystko na gołą klatę i moje dane
Jak myślicie mogą być problemy z jej dostarczeniem? Otwierają każdą paczuche? W razie wpadki paczka ulega straceniu czy przychodzi pan policjant? %-D a może normalnie klepną mi VAT i puszczą dalej?
  • 26 / / 0
29 czerwca 2021foliage pisze:
Ktoś pytał o podobną rzecz pare postów wcześniej ale i ja mam pytanie o Kanadę - zamówiłem sobie suple z efedryną z normalnego kanadyjskiego sklepu z odzywkami dla sportowców, oczywiście wszystko na gołą klatę i moje dane
Jak myślicie mogą być problemy z jej dostarczeniem? Otwierają każdą paczuche? W razie wpadki paczka ulega straceniu czy przychodzi pan policjant? %-D a może normalnie klepną mi VAT i puszczą dalej?
wg mojej wiedzy suple z efedryna jak i sama efedryna jest zabroniona i kontrolowana wiec tak naprawde zamowiles narkotyk bo z tego co czytalem to tak jest traktowana + z innego kraju wysylka wiec moga doczepic nawet przemyt znam takie sprawy gdzie koles zamowil rc zza granicy i mial przemyt przybity pozdro
  • 50 / 6 / 0
No nic dzięki wielkie, pozostaje liczyć ze nic mi nie będzie
  • 50 / 6 / 0
Nie mogę już edytować posta wiec pisze pod swoim - z tego co się zorientowałem to efedryna jest traktowana jako prekursor, a nie substancja odurzająca, dlatego tez za jej zakup grozi kara grzywny z Art. 66 uopn.
Czyli wychodzi na to, że chyba jestem w miarę bezpieczny, bo z 1.2g efedryny raczej nie klepną mi chęci wytwarzania innych narkotyków (chociaż trochę mam obawy bo to 8 mg x 150 tab. %-D) szczególnie, ze kupowałem z legitnego sklepu dla sportowców.
Mam w miarę racje czy się mylę?
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.