Znaleziono u mnie kiedyś dużo różnych substancji, większość w małych ilościach, w tym dwa blistry oxycontinu i pare innych leków. W wyroku widniała jedna substancja z rc które wtedy miałem i grzyby. Sam niewiem czemu mi nie podciągneli tej reszty pod wyrok bo nawet nie poszedłem na rozprawe. Każdy przypadek jest inny i niema co wróżyć z fusów.
Oczywiście wszystko było zarekwirowane i nic z tych rzeczy nie odzyskałem.
Edit: Wsumie tu mogła pomóc prokuratorka do której bajerowałem w czasie przesłuchania, albo mam poprostu farta cholera wie.
Możesz mieć przy sobie 90procent nie wie co to mst Xancodal itp. Może być babci ciotki itp.
Ostatnio maseczki nie miałem w żabce i trzepanie 5op,Xancodal mi po 100 i 8 Vendal. I co? I nic bez komentarza jak się nie przyznamy to sprawa będzie umozona nie miałem adwokata ani nawet rozprawy. Magic words leczę się psychiatryczne i odwykowo.
To Na dołku Milo mieć 3 X 3 klony na noc mida W dzień medi I na skręta 3x1 oxy 80...
Trzeba rozpracować system.
Panowie i panie 10000 procent prawdy.
27 września 2020turbokotbonifacy pisze: czy policjant może zmusić cię do tego,żebyś złamał tajemnice lekarską.
Policjant może Cię zapytać, ale nie może zmusić do wyjawienia.
Art. 175 Kodeksu postępowania karnego. [Prawo do składania lub do odmowy składania wyjaśnień]
§ 1.
Oskarżony ma prawo składać wyjaśnienia; może jednak bez podania powodów odmówić odpowiedzi na poszczególne pytania lub odmówić składania wyjaśnień. O prawie tym należy go pouczyć.
Art. 71 Kodeksu postępowania karnego. [Oskarżony, podejrzany – definicje]
§ 1.
Za podejrzanego uważa się osobę, co do której wydano postanowienie o przedstawieniu zarzutów albo której bez wydania takiego postanowienia postawiono zarzut w związku z przystąpieniem do przesłuchania w charakterze podejrzanego.
§ 2.
Za oskarżonego uważa się osobę, przeciwko której wniesiono oskarżenie do sądu, a także osobę, co do której prokurator złożył wniosek wskazany w art. 335 § 1 lub wniosek o warunkowe umorzenie postępowania.
§ 3.
Jeżeli kodeks niniejszy używa w znaczeniu ogólnym określenia "oskarżony", odpowiednie przepisy mają zastosowanie także do podejrzanego.
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Badania nad psychodelikami blokują przepisy?
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Policjanci zlikwidowali laboratorium mefedronu w Otwocku
Otwoccy policjanci w tym roku zlikwidowali już trzecie laboratorium produkujące „białą śmierć”. Tym razem policjanci zlokalizowali laboratorium na tyłach jednej z otwockich posesji. Mundurowi zatrzymali 48-latka podejrzanego o prowadzenie pojazdu pod wpływem środków odurzających, posiadanie oraz wytwarzanie znacznych ilości środków odurzających. Policjanci zabezpieczyli mefedron, 4-CMC, oraz 140 litrów 4-metylopropiofenolu. Podejrzany na wniosek Prokuratury Rejonowej w Otwocku trafił na 3 miesiące do aresztu. Grozi mu kara do 20 lat pozbawienia wolności. W sprawie prowadzone jest śledztwo przez Prokuraturę Rejonową w Otwocku.
Zmiany w mózgu u użytkowników marihuany mogą wynikać z innych czynników, twierdzą naukowcy
W miarę jak marihuana zyskuje popularność zarówno w celach medycznych, jak i rekreacyjnych, rośnie potrzeba zrozumienia jej długofalowego wpływu na zdrowie, szczególnie na strukturę i funkcje mózgu. Najnowsze badanie opublikowane w czasopiśmie BMJ Mental Health rzuca światło na tę kwestię, sugerując, że zmiany w mózgu związane z marihuaną mogą nie mieć charakteru przyczynowego. To odkrycie otwiera nowe wątpliwości dotyczące wpływu marihuany na zdrowie, które mogą być kluczowe dla dalszego kształtowania polityki zdrowotnej.
Stał bez spodni, zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę
Do niecodziennej sytuacji doszło na Pradze-Południe. Strażnicy miejscy patrolujący dzielnicę dostrzegli mężczyznę, któremu brakowało dolnej części garderoby. Okazało się, że zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę.