- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
Ale i szału nie było z fazą, przynajmniej w moim przypadku. Postrzegam tę fazę jako taką... Wypłaszczoną. I dosyć krótką.
Moja przyjaźń z esci jest dosyć długa, może to ma znaczenie? Nie wiem, nie ładowałem kody przed rozpoczęciem brania antydepów.
04 października 2020kacpergx pisze: A nie psulo to efektow antydepresyjnych esci?
05 października 2020Odstawienny pisze: @michass90 na substancje które wymieniłeś antydepresanty raczej nie wpływają. Na kodeine mogą wpływać(choć nie muszą), chodzi tu o ten enzym CYP2D6
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
+ sertralina - działanie bardzo dobre, dodam, że szybko metabolizuję. Bez tolerki 150mg jest dobrze wyczuwalne, 300mg to dawka idealna a 450 to już na granicy lekkiego przedawkowania, wymioty i inne uboki.
+ paroksetyna - 480mg to dawka idealna, ALE euforia jest osłabiona. Działanie jest "puste", bardziej się denerwuję niż cieszę działaniem.
+ wenlafaksyna - działanie też puste, niestety nie pamiętam dawek bo to było 2 lata temu
kodeina najlepiej działa na sertralinie, aż mam ochotę do niej wrócić, ale nie bedę mieszać w lekach, zwłaszcza, że kodeinę biorę raz na jakiś czas i nie zmienię leku tylko ze względu na nią.
tramadol:
+ sertralina - bardzo głupi miks, odradzam wszystkim ze względu na pojawienie się ZS, na szczęście u mnie nie wystąpił a dochodziłam do dawek 600mg dziennie w ciągu. Już tłumaczę moją głupotę - byłam przez jakiś czas na kodeinie, nagle pojawiła się tania okazja na tramal, stwierdziłam, że spróbuję od małych dawek, obserwowałam reakcję no i popłynęłam. ZS nie wystąpił ani razu, zapomniałam o nim, dawki leciały coraz wyższe. GŁUPI MA ZAWSZE SZCZĘŚCIE ŻE TAK POWIEM.
Przy innych opioidach nie zauważyłam interakcji z antydepresantami.
Uważajcie na siebie misie.
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?
W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków
Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.