Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 65 / 13 / 0
No właśnie, w tym roku mam zamiar testować amanitę, tylko trochę jestem w kropce bo różne opinie znajduję - suszymy razem ze skórką kapelusza, czy usuwamy ? Tylko tyle chciałem wiedzieć :)

PS. Ja bym zostawił ale wolę się zapytać bardziej doświadczonych kolegów :)
  • 1037 / 241 / 0
Nie jestem doświadczony z tym grzybkiem, ale wydaję mi się że tylko i wyłącznie w czerwonej skórce i delikatnie pod nią znajduję się substancja aktywna, noga i blaszki to pewnie sama woda może jakieś minerały i miąższ.
  • 358 / 80 / 0
Czerwona skóra i żółta część pod nią zawiera "tą" substancje, blaszki można usunąć. Szybciej się wysuszą i będzie mniej materiału do strawienia.
  • 65 / 13 / 0
Ok tak zrobie! Wielkie dzieki koledzy!
  • 413 / 26 / 0
Bylo juz tym pisane,nie trzeba zakladac nowego tematu.
  • 1 / / 0
06 czerwca 20207dni pisze:
Czerwona skóra i żółta część pod nią zawiera "tą" substancje, blaszki można usunąć. Szybciej się wysuszą i będzie mniej materiału do strawienia.
A jak je prawidłowo wysuszyć i jak dawkować?
  • 345 / 110 / 0
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej

Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.

Polska spółka ma zgodę na import dużej ilości marihuany medycznej

THC Pharma - spółka zależna od Cannabis Poland - otrzymała z Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego pięć pozwoleń na zsumowaną ilość 249,99 kg na import do Polski surowca farmaceutycznego jakim jest marihuana medyczna.

Młody mężczyzna skręcał skręta na ławce pod kamerą monitoringu miejskiego

Operator, który obserwował zachowanie młodego mężczyzny siedzącego na ławce w Parku Garnizonowym widział jak młodzieniec zażywa narkotyki.