Za wszystkie odpowiedzi z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam
Opium
15 lutego 2020Opium97 pisze: Czytałem w internecie o konsultacjach online... Chciałbym np. dostać servedol albo jakieś benzo. Czy potrzebna jest jakaś dokumentacja czy zależy od serwisu ?
Co jest potrzebne, można zobaczyć przechodząc do końca. Link do takiego formularza mogę podesłać na PRV.
E-receptę dostałem po pół godziny na 2 opakowania leku. Po kilkunastu dniach niestety się nie udało: "Bardzo nam przykro, ale nie możemy przepisać Panu leku po raz kolejny w tak krótkim czasie. Musi Pan udać się do lekarza prowadzącego, a my zlecamy zwrot środków za konsultację."
Plus, że w przypadku nie wystawienia recki zwracają kasę.
Aktualnie czekam na e-receptę z innego serwisu. W tym przypadku najpierw wybiera się lek, wypełnia ankietę i wysyła do weryfikacji. W przypadku pozytywnej - wysyłają link do płatności, gdzie mamy już pewność że Rp dostaniemy.
Takie serwisy nie wypisują Rpw i nie ma tu oczywiście refundacji.
19 lutego 2020exciter606 pisze: Na jednym z serwisów działa to tak, że najpierw się płaci, następnie wypełnia formularz.
Co jest potrzebne, można zobaczyć przechodząc do końca. Link do takiego formularza mogę podesłać na PRV.
19 lutego 2020exciter606 pisze: Aktualnie czekam na e-receptę z innego serwisu. W tym przypadku najpierw wybiera się lek, wypełnia ankietę i wysyła do weryfikacji. W przypadku pozytywnej - wysyłają link do płatności, gdzie mamy już pewność że Rp dostaniemy.
Dzięki za odpowiedź, zadałem pytanie, bo byłem po dwóch trafieniach na poradnie z telewizytą (a rozmowa na żywo mi się nie uśmiechała), poszukałem lepiej i znalazłem poradnie "formularzowe".
Ale i tak dzięki, że zechciałeś się udzielić. :)
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Elton John zdecydowanie przeciwny legalności marihuany
Ikona Roku 2024 według magazynu „Time”, Elton John, nie ma wątpliwości co do tego, jakie jest jego zdanie na temat legalności marihuany w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Gwiazdor estrady, który w swej burzliwej przeszłości ma bogaty rozdział narkotykowy, jest temu całkowicie przeciwny.
W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni
Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?