Więcej informacji: Dysocjanty w Narkopedii [H]yperreala
DXM vs memantyna:
- DXM jest silniejszym antagonistą NMDA niż memantyna, ale za to obarczonymi większymi efektami ubocznymi
- memantyna działa na receptor 5-HT3, czego nie robi DXM
- memantyna działa 24h i nie obciąża wątroby
- DXM jest OTC, ale memantyna tańsza
- DXM nie działa na nAChR alfa-7, a memantyna tak - to istotny cel molekularny
- DXM działa jako SRI, dość silny agonista sigma - jest zatem w jakiś sposób antydepresantem
//BERIG
17 sierpnia 2015Berig pisze: nadmierny przepływ jonów wapnia przez kanał jonowy sprzężony z receptorem NMDA jest jedną z przyczyn wyrabiania się tolerancji.
Jak wiadomo warzywa samo zdrowie, i tak jedząc te marchewkę i groszek zdałem sobie sprawę że dyso mogą podbić zdrowotne prosy warzyw kilka razy przecieżTak? To też przecież substancja.
Wszystko nią jest
Nie?
Wniosek?
JEDZ KURWA WARZYWA NA DYSO.
Nie wiem czemu, ale jakby energia warzyw i dyso zgadza się go3nialnie.
Wgl jedzcie warzyw. Esencja ziemi. Ćpuny.
Jakbyś gdzie indziej dorwał sprawdzone protipy to daj znać, please. Moja obecna tolerka może nie jest wystrzelona w kosmos, ale dysobojem już chyba po grób zostanę i taka wiedza jest zawsze na propsie.
Chociaż obawiam się, że celujemy w niemożliwe.
O narkomanii nie wspominam, bo na tym forum to jak afiszowanie się że ma się w dupie otwór do srania.
---
I want more life, fucker!
Pozdrawiam
20 kwietnia 2022jakub357 pisze: Jak mogę zmniejszyć tolerancję na dysocjanty?
Na przykład noopept.
Nie wiem jaki jest mechanizm powstawania tolerancji na dysocjanty, bo w przeciwieństwie do większości rekreacyjnych środków są to antagoniści receptorów. Może upregulacja?
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
"Myślałem, że to dobry żart. Jestem głupi". Kieran Culkin o tym, co zrobił koledze
Kieran Culkin w rozmowie z "Guardianem" opowiedział historię sprzed lat, gdy podmienił rekwizytowego jointa na prawdziwego z marihuaną. I patrzył, jak nieświadomy niczego Mark Ruffalo zaciąga się nim na scenie podczas premierowego przedstawienia. "Myślałem, że to dobry żart. Jestem głupi" - przyznał po fakcie Culkin.
Przyczepa pełna marihuany. Polska para próbowała dorobić do emerytury
4 mln zł – tyle były warte narkotyki, które ukryła w przyczepie kempingowej para emerytów. Przemytnicy przywieźli używki z Hiszpanii, a po drodze udawali, że zwiedzają europejskie miasta, żeby zmylić służby.
Illinois dopisuje kobiece choroby do schorzeń podlegających leczeniu medyczną marihuaną
Departament zdrowia publicznego Illinois (IDPH) rozszerzył listę schorzeń kwalifikujących się do leczenia medyczną marihuaną. Dopisano endometriozę, torbiele jajników, mięśniaki macicy i zaburzenia orgazmu u kobiet.