Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 438 / 122 / 0
Ja jak mam kacora, biorę 2 razy większą dawkę pregabaliny (300 mg) i mam spokój. Fenibut może łagodzić kaca, działając na podjednostkę alpha-2-delta kanału wapniowego, jak pregabalina.
  • 80 / 12 / 0
Cięzko mi było wydać na Fenibut ponad 100zł ale nie żałuję zakupu.
+Poprawia samopoczucie;
+zwiększona gadatliwość;
+znacznie obniżony próg stresu (mam wrażenie, że nie ruszył by mnie nawet skok ze spadochronem).

-Zapewne zwiększająca się tolerancja (biorę dopiero kilka dni);
-napadowe uczucie zmęczenia (czasem mam wrażenie, że jak zamknę oczy, to usnę nawet na siedząco) - Nie jest to uciążliwe, szybko przechodzi;
-Lekki chaos w wykonywaniu pracy (chcę zrobić wszystko szybko i się często mylę).

Więcej skutków pozytywnych/ negatywnych nie zaobserwowałem ale biorę dopiero 4 dni.
  • 270 / 26 / 0
U szwajcara brak towaru. Który inny polecicie?
Uwaga! Użytkownik ludecki12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 438 / 122 / 0
20 czerwca 2019ludecki12 pisze:
SNS jest dobry, polecam.
  • 189 / 9 / 0
Dobra znowu zamówiłem. Ciekawe jak obniżyła się tolerancja po 2 miesięcznej przerwie. Wcześniej stosowałem feni średnio 3x w tygodniu. Na początku fajnie i mocno działały dawki 1-1,5g a potem podobny efekt uzyskiwałem dopiero przy 2 -3g aż to zupełnego braku działania motywacyjnego. Alkoholu często nie piję więc mam nadzieję że podziała znowu przyjemnie aktywizująco :)
  • 270 / 26 / 0
21 czerwca 2019Cooba83 pisze:
20 czerwca 2019ludecki12 pisze:
SNS jest dobry, polecam.
Ten z alledrogo?
Uwaga! Użytkownik ludecki12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 438 / 122 / 0
Tak. To sprawdzona firma i ma dobre preparaty. Ale co do fenibutu, to ja chyba spasuję i w przyszłości przejdę na baklofen, który działa silniej i niemal nie rozwija się nań tolerancja. Zresztą już się zastanawiam, czy nie dodać baklofenu do klomipraminy.
  • 904 / 184 / 0
@Cooba83 a możesz przy okazji odświeżyć doświadczenia z pikamilonem odnośnie działania na zejściu z gabapentynoidów? Zamówiłem trochę i czekam na przesyłkę bo pregaba jak i feniu (w niskich dawkach) poprzez dekarboksylację glutaminianu zwiększa ilość gaba, stąd działanie uspokajające, przeciwlękowe itp. Po odstawce wiadomo, że robi się mniej gaba a pikamilon to nic innego jak gaba z niacyną więc powinien upregulować ilość gaba. Gdzieś pisałeś o swoich testach. Dzięki
  • 438 / 122 / 0
Jako środek na zejście z fenibutu jest to dość dobra rzecz. Daje łagodne uczucie odprężenia. Tylko, że trwa to dość krótko, jakieś 1-2 h, po czym tego działania praktycznie nie czuć. Działanie wydaje mi się bardzo podobne do KavaKava, która działa miło, ale szału nie robi. Brałem to w ilości 300 mg w 2 dawkach, rano i wieczór. Być może lepsze efekty można osiągnąć suplementując jednocześnie magnez z witaminą B6. Pikamilon działa jak agonista receptorów GABA-A i GABA-B. I wiadomo, że nie jest to tak spektakularne działanie jak modulatorów receptora GABA-A czy niefizjologicznych agonistów receptora GABA-B. Sądzę jednak, że przy schodzeniu z gabapentynoidów warto dodać kwas walproinowy, który zapobiega degradacji GABA i jakiś środek przeciwdepresyjny. No bo jak pikamilon przestanie działać, znowu jest czarna dupa, a dorzutki co 2 h mijają się z celem. Także pikamilon + magnez z B6 + walpro + antydepresant. I wówczas zejście z pregabaliny powinno być w miarę łagodne. Ale powiem Ci, że dziwi mnie, że odstawka takiej niewinnej pregabaliny może nieść tyle problemów. Naprawdę współczuję, bo biorę ją na co dzień i praktycznie nie czuję jej działania. A zdarzało mi się kilka razy pominąć jedną czy nawet dwie dawki i nic nie poczułem, może poza większą drażliwością.
  • 904 / 184 / 0
No, należę do grona szczęśliwców jak koleżanki z wątku o pregabie. Jak pominę dawkę też nic strasznego się nie dzieje, tyle że mam wymagającą pracę, częste wyjazdy i całe zejście kręci się wokół zachowania max funkcjonalności. Przy mojej tolerce to powinno wystarczyć mi mniej pikamilonu bo 3 dni temu 200mg pheniego na dniu wolnym dało mi energię witalną i chęci do życia. 200mg.

Według ruskiej ulotki feniego można brać w niskich dawkach 2-3 tyg. Zawsze jakieś rozwiązanie na ostatni skok. Coś mi ta prega namieszała w układzie i wolę podejść do tematu ostrożnie.

Dzieki.

E: może jakbym od poczatku stosowal kwas walproinowy to byloby wiecej gabusi i nie mialbym tylu sajdów. Kto wie, jest mnostwo ludzi ktorzy maja problem z zejsciem z pregaby/lyricy. Kwestia osobnicza, mutacji jakis genow, urazów neurologicznych. No i ja miałem łatwiej zejsc z benzo jak pregaby, podobnie jak beautiful disaster. Zero wspomagania, taper i tyle. A to badziewie trochę mnie schwyciło ale już niedaleko. Obadam pikamilon i zrobie maly zapas fenia chociaz wole go nie uzywać.
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2019 przez BladziuchnyStrach, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.