ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Mam skonstruowanego grow'a o wymiarach:
25 cm (szer.)
50 cm (dług.)
100 cm (wys.)
Grow zbudowany jest z płyty OSB, nie mam pojęcia ile roślin tam zmieszczę (automaty), w którym miejscu umieścić wentylator i jaki, aby nie roznosił się zapach, oraz jakie oświetlenie. Czy wystarczy mi 200W HPS? Niby świetlówka była by lepsza, ale na każdej ściance jest odbłyśnik, łącznie z podstawą i sufitem.
  • 979 / 92 / 0
Hey, 200W to za dużo - sporo za dużo. 150W ok, ale wentylacje musiałbyś ogarnąć. Tak samo LEDy COB - 100W moduł - wystarczy na taką powierzchnię.
Oblep mylarem od środka boxa, lub pomaluj na biało.
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
  • 14 / / 0
W porządku, i lampę umieścić na środku? Mylar już kupiłem, jest jeszcze opcja żeby zmienić budowę, póki nic tam nie ma, ewentualnie ile automatów mógłbym tam zmieścić?
  • 979 / 92 / 0
Przy suficie - warto by było umieścic HPSa w cool tube - wtedy temperatura jest naprawde do ogarnięcia

Zmienić, to znaczy jak... Napisz konkretnie - jakie wymiary Cie interesują
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
ODPOWIEDZ
Newsy
Przeszukano klatki i podwórza. Dealujący na Inżynierskiej zatrzymani

Uderzenie w dealerów narkotykowych na Pradze-Północ. W związku z handlem oraz posiadaniem substancji psychoaktywnych policja zatrzymała 7 osób. Wszyscy usłyszeli zarzuty. 32- i 25-latek zostali tymczasowo aresztowani.

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.

Młodzi Kanadyjczycy na marihuanie

Według najnowszego raportu Health Canada, wskaźnik używania marihuany wśród młodych dorosłych Kanadyjczyków w 2024 r. pozostaje wysoki, przy czym prawie połowa osób w wieku 16–24 lat używała tego narkotyku w ciągu ostatniego roku.