ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Mam skonstruowanego grow'a o wymiarach:
25 cm (szer.)
50 cm (dług.)
100 cm (wys.)
Grow zbudowany jest z płyty OSB, nie mam pojęcia ile roślin tam zmieszczę (automaty), w którym miejscu umieścić wentylator i jaki, aby nie roznosił się zapach, oraz jakie oświetlenie. Czy wystarczy mi 200W HPS? Niby świetlówka była by lepsza, ale na każdej ściance jest odbłyśnik, łącznie z podstawą i sufitem.
  • 979 / 92 / 0
Hey, 200W to za dużo - sporo za dużo. 150W ok, ale wentylacje musiałbyś ogarnąć. Tak samo LEDy COB - 100W moduł - wystarczy na taką powierzchnię.
Oblep mylarem od środka boxa, lub pomaluj na biało.
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
  • 14 / / 0
W porządku, i lampę umieścić na środku? Mylar już kupiłem, jest jeszcze opcja żeby zmienić budowę, póki nic tam nie ma, ewentualnie ile automatów mógłbym tam zmieścić?
  • 979 / 92 / 0
Przy suficie - warto by było umieścic HPSa w cool tube - wtedy temperatura jest naprawde do ogarnięcia

Zmienić, to znaczy jak... Napisz konkretnie - jakie wymiary Cie interesują
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Podziemie narkotykowe w Warszawie kwitnie. Dilerzy zaopatrują polityków i aktorów

Na warszawskich ulicach „pracuje" kilkunastotysięczna rzesza dilerów narkotyków. Dostarczą niemal każdy „towar”. Dowożą znanym aktorom, pisarzom, prawnikom, lekarzom i „zwykłym” warszawiakom imprezującym w centrum lub w mieszkaniach na Pradze, Woli czy Żoliborzu. Zabawa na początku jest zawsze „fajna”. Potem zaczyna się zjazd, pojawiają się problemy.

Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?

W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.

Aptekarka sprzedawała we Wrocławiu leki na kilogramy. W taki sposób produkowano z nich narkotyki

Emerytowana farmaceutka przez 5 lat sprzedawała we Wrocławiu i dwóch innych miejscowościach leki na zapalenie błony śluzowej nosa producentom narkotyków. Ze sprzedanych w nadmiarze tabletek można było pozyskać ponad... 216 kilogramów pseudoefedryny – substancji, z której wytwarza się metamfetaminę.