nie wiem czy moge go czymś ocieplić narpzykład styropianem 5 cm bo będe go miał w nieogrzewanym pomieszczeniu i boje sie ze zimą z moim krzaczkiem stanie sie coś a z drugiej strony jak go ocieple to czy nic sie nie stanie latem nie będzie za gorąco?
Hps optymalny na te powierzchnie , jednak box troche za niski -te 100cm po odjęciu lamp i donic da ci jakieś 70 max , a to już skraca pole wyboru odmiany - zostaje albo lowryder albo cos innego trenowanego. Piszesz że jesteś początkujący także wiesz ... z tym trenowianiem różnie może wyjść , nie jest to jakieś niewiadomo jak trudne jak masz jaja to dasz rade. Chyba że weźmiesz lowrydery. Albo powiększysz wysokość boksa.
nie wiem czy warto w ogóle zaczynać
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
poczytaj bo widze że potrzebujesz jeszcze troche wiedzy. Śćiągnij sobie "Całą wiedzę starej kanaby" tam artykuły są pisane łatwym językiem więc będzie się dobrze czytać.
pozdro
faktycznie nie widze ale gdzieś było chyba z tego co pamiętam. Zresztą nieważne może coś pojebałem , powyżej masz link zuploadowałem Ci jeszcze raz , bo jakbym Ci miał napisać co powinieneś wiedzeć o uprawie w boxie .... hehe no wiesz.
To tak jakbyś ocieplał chate i zostawił dziury w ścianach w których byłyby wentylatory dzieki którym byłby potężny przepływ powietrza przez tą chate.
ludzie trochę wyobraźni bo pierdolicie jakbyście nie potrafili sobie wyobrazić działania prostych praw rządzących przyrodą hehehe
po co ocieplać boxa w którym jest przepływ powietrza przynajmniej 100m^3 na godzine?
Nie chce tu się wymądrzać , ale mam po prostu racje i na przyszłość pomyśl jak zarzucisz komuś brak wyobraźni , którą (w tym poście) nie grzeszysz.
Po co rośliną podaczas zaciemnienia przepływ powietrza 100 m^3 ? Przecież w nocy proces fotosyntezy jest duzo mniej intensywny niż w dzień , co za tym idzie rośliny nie potrzebują takiej cyrkulacji powietrza
I tu pojawia się tak nie rozumiany dla ciebie powód ocieplenia boxa - oczywiście samo ocieplenia dużo nie da , potrzeba pewnie będzie zastosować jakiś grzałki itp , ale ocieplenie boxa jest w takim przypadku nieodzowne.
PO CO ROBIC COS CO NIE DA ZADNEGO EFEKTU lub da efekt raczej mizerny nie mówiąc już w ogóle o stosunku wkład pracy-efekt?
Nie chce tu się wymądrzać , ale mam po prostu racje i na przyszłość pomyśl jak zarzucisz komuś brak wyobraźni , którą (w tym poście) nie grzeszysz.
Doradź koledze jak ma "walczyć z niskimi temperaturami" a czas pokaże że to ja miałem racje.
Jestem też ciekawy skąd wyciągasz te swoje "racje" z praktyki? Z teorii?
Praktyka (nie moja tylko znajomego) w przeszłości pokazała że twoje racje są z dupy wzięte - i na tym bazuje.
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Badania nad psychodelikami blokują przepisy?
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Policjanci zlikwidowali laboratorium mefedronu w Otwocku
Otwoccy policjanci w tym roku zlikwidowali już trzecie laboratorium produkujące „białą śmierć”. Tym razem policjanci zlokalizowali laboratorium na tyłach jednej z otwockich posesji. Mundurowi zatrzymali 48-latka podejrzanego o prowadzenie pojazdu pod wpływem środków odurzających, posiadanie oraz wytwarzanie znacznych ilości środków odurzających. Policjanci zabezpieczyli mefedron, 4-CMC, oraz 140 litrów 4-metylopropiofenolu. Podejrzany na wniosek Prokuratury Rejonowej w Otwocku trafił na 3 miesiące do aresztu. Grozi mu kara do 20 lat pozbawienia wolności. W sprawie prowadzone jest śledztwo przez Prokuraturę Rejonową w Otwocku.
Zmiany w mózgu u użytkowników marihuany mogą wynikać z innych czynników, twierdzą naukowcy
W miarę jak marihuana zyskuje popularność zarówno w celach medycznych, jak i rekreacyjnych, rośnie potrzeba zrozumienia jej długofalowego wpływu na zdrowie, szczególnie na strukturę i funkcje mózgu. Najnowsze badanie opublikowane w czasopiśmie BMJ Mental Health rzuca światło na tę kwestię, sugerując, że zmiany w mózgu związane z marihuaną mogą nie mieć charakteru przyczynowego. To odkrycie otwiera nowe wątpliwości dotyczące wpływu marihuany na zdrowie, które mogą być kluczowe dla dalszego kształtowania polityki zdrowotnej.
Stał bez spodni, zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę
Do niecodziennej sytuacji doszło na Pradze-Południe. Strażnicy miejscy patrolujący dzielnicę dostrzegli mężczyznę, któremu brakowało dolnej części garderoby. Okazało się, że zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę.