Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Mam dostęp do nasion maku z którego robi się opium (Papaver somniferum)
więc postanowiłem zrobić sobie małą plantację dla siebie.
Wiem gdzie ciąć makówki, kiedy ciąć, jak wysuszyć mleczko, ale co dalej ?
Mam kupę tego jasno-brązowego proszku i postanowiłem zrobić z niego użytek
I w związku z tym mam pytanie
Co zrobić z tym proszkiem ?
Czy wystarczy rozpuścić w zwykłej wodzie i wstrzyknąć sobie w żyłę lub mięsień ?
Czy włożyć do fajki i palić ?
Czy wypić go z herbatą lub zjeść z kanapką ?
Kolejne pytania z serii:
W jakiś ilościach się do bierze ?
I najbardziej ambitne pytania:
Jak przerobić to na morfinę lub heroinę ? czy jak wyciągnąć z tego morfinę lub heroinę ?
Ostatnie pytanie:
Co jeszcze można z tym zrobić, albo z tego zrobić ?
Oczywiście to co piszę ma charakter wyłącznie edukacyjny
i wasze odpowiedzi też w ten sposób zostaną potraktowane
PanMuchomor pisze: Czy wystarczy rozpuścić w zwykłej wodzie i wstrzyknąć sobie w żyłę lub mięsień ?
Czy włożyć do fajki i palić ?
Czy wypić go z herbatą lub zjeść z kanapką ? ]
Rozpuścić w wodzie podgrzewając i podać doodbytniczo. Żeby palić opium trzeba to umieć i mieć go sporo. Jedzenie opium (tj. morfiny) nie ma sensu ze względu na żałosną biodostępność - Jakieś jedyne 20-30% dawki działa. Zastrzyków z opium nie rób jak nie masz środków do dokładnego przefiltrowania.
No i mam pytanie - Biały proszek? Dziwne jak na opium. Jak je przygotowałeś?PanMuchomor pisze: Kolejne pytania z serii]
Czytałem gdzieś że ilość wielkości łebka zapałki. Ale poszukaj dokładniej.PanMuchomor pisze: I najbardziej ambitne pytania]
Morfine trzeba by wyekstraktować co jest chyba niezbyt łatwe. Heroiny z opium nie wyciągniesz bo jej tam nie ma. Jest półsyntetyczna. Można natomiast ją atrzymać przez potraktowanie morfiny bezwodnikiem kwasu octowego. Acetylowana morfina daje diacetylomorfine, czyli heroinę.
I jeszcze jedno: To zdjęcie to chyba nie z twojej plantacji, prawda? Takie maki u nas nie rosną.
Zdjęcie oczywiście z internetu :)
A proszek jasno brązowy, pomyliło mi się z mleczkiem, już poprawiłem ;)
Robiłem wg. tego co napisane na http://hyperreal.info/drugs/go.to/art/708
Dodam jeszcze, że jedną z prostszych metod jest zwykłe odwodnienie CH3COOH za pomocą P2O5 co da nam w rezultacie (CH3CO)2O, wydajność reakcji to jakieś 95% jeśli użyjemy 99% octowego.
Zadziałało po 20 minutach, może to autosugesia ale najpierw euforię poczułem w tyłku ;) później w głowie, po czym rozszedł się po całym ciele a następnie błogość zalała całą psychikę, umysł, duszę, jak zwał tak zwał.
Wszystko w ciągu kilku minut.
od szuflady, w której
zazwyczaj trzymałeś opium?
Zatęskniłem za makiem. Chyba przyszedł czas na 40 mg morfiny dożylnie. Wszystko co mi zostało. Niech świat znów będzie piękny. Czy raczej niech znów nie widze jaki jest.
- mozesz opium rozpuscic w kieliszku wodki i wypic, to nie prawda ze opium slabo dziala doustnie
- mozesz rozpuscic w wodzie ten proszek i walnac w zyle (nawet bez bezwodnika), kop bedzie slabszy ale dzialanie calkiem si, tylko dobrze przefiltruj przez filtr i igle, nie filtruj bez igly
- mozesz zapodac rozpuszczone w 5ml strzykawce w dupsko
- najlepiej skombinowac bezwodnik i 1 kropelka rozlac po calej warstwie proszku zeby zaszla reakcja, potem odparowujesz bezet zalewasz woda i hukasz
jesli chodzi o ilosc to ja walilem od 20 do 50 glowek na 1 osobe dozylnie
pamietaj, badz ostrozny i nie zrob sobie krzywdy
najlepsze opium jest z maku pola polpharmy ale jest strzezone i jest plot z drutem kolczastym, maki mozna latwo dostac na dzialkach, w ogrodkach przy domach itp. wcale nie musisz jezdzic gdzies na wioske i szukac, ja w taki sposob jako substytut H grzalem przez caly sezon 2 lata temu:)
takie naciecia na maku to sobie mozesz w afganistanie robic, nasze maki tnie sie w "kolanku", z glowki wycieka 1 kropla i z lodygi 1. to co ci pozostanie wygotuj i zrob sobie zupe
Nof pisze: Czy jest coś bardziej pustego
od szuflady, w której
zazwyczaj trzymałeś opium?
a szuflada pełna różnych łakoci, kilka paczek tramalu, napoczęta morfina (MST Continus), opium, kratom.
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?
Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana
Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.
Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025
Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.