Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 31 / / 0
Czy któryś z Was drodzy marihuaniści miał styczność z prawdziwą, domowej roboty maścią konopną?
Dla mnie jest ona najlepszym sposobem na przyspieszenie procesu gojenia się ran i zapobiegania ropieniu. Poza tym wykazuje działanie przeciwbólowe i polepszające cere.
Jestem ciekaw waszych opinii i doświadczeń.
  • 801 / 8 / 0
Są dwa rodzaje maści konopnych. Jedne są otrzymywane z oleju z nasion konopi (siewnej) a drugie z żywicy o wysokiej zawartości kanabidiolu (CBD).

Te pierwsze są absolutnie zajebiste, do kupienia w wielu sklepach online i stacjonarnych, nawet w centrach handlowych (no, przynajmniej jednym). Używam do nawilżania/natłuszczania i jestem bardzo zadowolony.

Ta druga za to nie ma żadnych udowodnionych naukowo właściwości leczniczych. Jeszcze.
Nie bierz RC. Spróbuj konopi! Prof. neurofarmakolog Jerzy Vetulani rekomenduje profilaktycznie na osteoporozę.
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.

Forbes goo.gl/ExUXOT: MACZANY ZABIJAJĄ
ODPOWIEDZ
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.