Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Ostatnio w internecie krąży mnóstwo ofert sprzedaży fake hashu. Niedługo potem Polskę zalała ogromna fala mocnego haszyszu w bardzo atrakcyjnej cenie.
Chciałbym się dowiedzieć jakie są konkretne różnice w wyglądzie i działaniu takich substancji.
- po syntetycznych na ogół boli głowa
- są niezwykle mocne i nieprzyjemne w działaniu
- występują efekty, które możnaby opisać mianem złudzeń optycznych (po mocnej ganji też ale są one jednak nieco słabsze i inne).
Jak rozpoznać czy haszysz jest fejkiem?
sanki_z_budyniu pisze:Ogólnie zależy jaki kanna siedzi w haszu.[...]
Kannabinoid to tylko np. 1/20 całej masy fejkhaszu...
...a właśnie syntetyczny podkład rozpuszcza się w wodzie.
Żywica naturalnego zielska jest w niej nierozpuszczalna.
Nie chodziło mi o to, że hasz rozpuszcza się w wodzie zależnie od tego jakie kanna w nim siedzi, tylko ,że jego działanie od tego kanna zależy. :rolleyes: I owszem może niektóre podkłady się rozpuszczają w wodzie, ale kawałek fake haszu, wpadł mi do wiadra, leży już drugi dzień w wodzie a jak go wyjąłem to nadal jest twardy jak skała.
Marchew.
Ostatno jakiś nachalny gnojek wciskal mi na ulicy "zajebisty hasz, ale naprawdę natura, sam spróbuj! Pol godziny dziala bo to taka odmiana" a po tym jak nie zechcialem spróbować upierdolil się przedemną sam, i bardzo ciężko zeschizowany oddalil się w sobie tylko znanym kierunku. CO Z TĄ POLSKĄ
http://forum.nasionakonopi.pl/317,dopal ... oznac.html
Uwaga! Z decyzją poczekaj na radę bardziej doświadczonych.
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Badania nad psychodelikami blokują przepisy?
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Snoop Dogg zapalił jointa z robotem AI wartym 24,000 $
Kiedy legenda hip-hopu, Snoop Dogg, spotyka sztuczną inteligencję, możemy być pewni, że wyniknie z tego coś niezwykłego. Na ostatnim maratonowym streamie „Mafiathon 2” popularnego Twitchowego streamera Kai Cenata doszło do nietypowego zdarzenia – Snopp Dogg postanowił zapalić jointa z robotem AI.
Tragiczny finał andrzejek. Pomieszali alkohol z dopalaczami
Dwóch młodych mężczyzn, którzy zmarli po imprezie andrzejkowej pod Kaliszem, zażywało dopalacze. Prokuratura sprawdza, czy ich koledzy zrobili wszystko, żeby udzielić im pomocy.
Szwedzki parlament zgodził się, by policja skanowała oczy kierowców. AI wykryje narkotyk
Szwedzki parlament przyjął prawo, które pozwoli policjantom na przesiewowe kontrole kierowców pod kątem używania narkotyków. Tak, jak w Polsce alkomatami bada się ludzi, tak w Szwecji policja będzie zaglądać w oczy kierowców przy pomocy aplikacji działającej w oparciu o sztuczną inteligencję.