Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2428 / 90 / 0
Niewielkie dawki około 30mg co 2-3h lub jak poczujesz taką potrzebe , co do stymulacji to masz powyżej kilka postów na ten temat...
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1425 / 80 / 0
Może mi ktoś powiedzieć, czy 2-FA ma jakikolwiek zapach?

4-FMA nie miało absolutnie żadnego zapachu. 2-FMA ma zapach?
  • 2428 / 90 / 0
To raczej kwestia syntezy / zanieczyszczeń
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1425 / 80 / 0
Re: 2-FA
Nieprzeczytany post autor: hess »
Nie spodobała mi się bardzo 2fa,konkretniejsze działanie powyżej 100mg...tego dnia zrobiłem 750mg. Zero działania poprawiającego nastrój, całkowity brak serotoninowego efektu. Raczej puste napędzenie i powyżej 300mg działanie bardzo słabe, aż do zupełnego zaniku efektu chociaż ostatnia kreska poszła w ilości 300mg.

Nawet wygląd prochu mało apetyczny...lekko klejący się puder, zero zapachu.

2-FA? dziękuje postoję..
Ostatnio zmieniony 05 września 2012 przez hess, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1521 / 73 / 0
Nieprzeczytany post autor: Satif »
Co pan gadasz? Wpadło mi z łapska ok 250mg tego czegoś, 1/3-1/4 do żarówy siup i lekko poklepało to myślę walę resztę nosem. Jak mi włosy zaczęły rosnąć po 3min od sniffa to szok :D Fajny czasoumilacz, bez fizycznego wyjebania.
tekst powyżej =/= prawda
  • 152 / 2 / 0
Ktoś wie kiedy to będzie dostępne u polskich vendorów?
  • 402 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: wiewi2 »
po delegalizacji najblizszej , za drogie jest na dzis
  • 992 / 25 / 0
Ja przy dawkach 30mg nie mam stymulacji fizycznej, jedynie psychiczną. Co do częstości brania to nie mam pojęcia.

22 sty 2013, 16:44 / scalono - surv

Testowałem z wczoraj na dzisiaj dawki 30-50-70-50 co 4 godziny od 16.00 dnia wczorajszego. Substancja ma ogromny potencjał.
Po ok. 30mg narasta motywacja i poprawia się humor. Po 50mg jest bajka, substancja ma działanie moim zdaniem coś pomiędzy metą a metafedronem, Czuć dopaminę i serotoninę (70%/30%). Euforia dosyć mocna, ciarki na głowie. Libido podwyżone na maksa, przyjemność z seksu jest wyższa niż po metafedronie, gbl czy mefedronie. Substancja stworzona do seksu.
A co mnie najbardziej zdziwiło to ZERO zwały. ZERO.

PLUSY:
+ Dosyć niezła wydajność w stosunku do ceny (70-80zł/g)
+ Libido --> sex
+ Zero zwały
+ Rozmowność, nie gadatliwość
+ Brak jadłowstrętu (ale nadawałby się do ograniczenia ilości spożywanej żywności ^_^ )

MINUSY:
- Czas działania (3-4h)
- Bardzo trudno dostępne
- Przeogromna chęć na dorzutkę %-D

Jako umilacz czy to fajny dodatek do seksu jak najbardziej polecam.
W dawkach ok.100mg spokojnie na imprezę śmigać.
  • 6160 / 433 / 12
Spędziłem nockę bogato posypywaną 2-FA i dochodzę do wniosku, że ten związek działa głównie jako SNDRI. Spójrzcie na wymienione przez Wildzena cechy, i porównajcie je z etylofenidatem - z tym, że etylofenidat nie działa na serotoninę: stąd wyższość 2-FA w kontaktach międzyludzkich, jak np. seks. Zaznaczę, że kokaina jest pełnowymiarowym SNDRI, ale o mniej stabilnej strukturze (krócej działa).

Skoro jest DRI, to działa na DAT (transporter dopaminowy), a zatem przy okazji nieco dopaminy wyzwala.[1] Ponoć z serotoniną podobny mechanizm odnosi skutek. Zastanawia mnie, gdzie względem zwykłej amfetaminy "gubi się" tyle noradrenaliny, oraz siła oddziaływania 2-FA na VMAT2. (Być może te dwie kwestie są powiązane.)

Zwała może być, jak się kompletnie zaniedba wszelkie zasady zdrowego odżywiania i suplementacji. %-D (Przy etylofenidatowych nockach też tak mam.)

Ten materiał także łatwo rozpoznać przy insuflacji - piecze, i pojawia się wrażenie jakby śmierdziało szambo ( %-D ). Oba efekty mijają w około pół minuty.

Generalnie substancja warta uwagi, do zastosowań wskazanych przez Wildzena.

Przypisy
[list=1][*]Jones SR, Gainetdinov RR, Wightman RM, Caron MG. (March 1998). "Mechanisms of amphetamine action revealed in mice lacking the dopamine transporter.". J Neurosci. 18 (6): 1979–86. PMID 9482784[/list]
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 330 / 1 / 0
A jak bys porownal do 3-FA? Generalnie chodzi od dlugosc dzialania przedewszsystkim oraz jak z zastosowaniem do celow podobnych jak etylo nauka itd? Albo ze stosowaniem co dzien? Zauwazyles wzrost tolerancji?

Podbniez fluoroamfetaminy sa duzo mniej lub prawie wcale neurotoksyczne od d-amfetaminy czy meth. Maja atom fluru, ktory zapobiega przemianie do toksycznych metabolitow. True or not?
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.