R_Duke_ pisze: gdy zażywałem wcześniej substancje typu: 4-aco-dmt, 4-ho-met czy 5-meo-mipt, to czy bez obaw mogę wziąć 5-meo-dmt
niegłupim pomysłem jest próbowanie nowego związku chemicznego w niewielkiej dawce
a 5meodmt to substancja o dziwnym działaniu, bardzo duzo osób wkręca sobie że umiera przy wejściu, że im serce peknie itp, co jest oczywiscie tylko wrętom, podwyższone tętno i ciśnienie jest a psychodela je pogłębia, ale nie ma się czego bać
jedyne czego nie nalezy robić z 5meodmt to mieszanie z maoi, to jest podobno bardzo niebezpieczne
no a o uczuleniu na jakąkolwiek tryptamine nie słyszałem, w końcu praca mózgu po częsci opiera się na tryptaminach
melatonina-->5meodmt--->dmt (najprawdopodobniejszy proces syntezy dmt w w organizmie)
także jeśli 5meodmt wystepuje w organizmie, co prawda chwilowo i w sladowych ilościach, to i tak nikt nie powinien wykazywać na nie uczulenia
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.