R_Duke_ pisze: gdy zażywałem wcześniej substancje typu: 4-aco-dmt, 4-ho-met czy 5-meo-mipt, to czy bez obaw mogę wziąć 5-meo-dmt
niegłupim pomysłem jest próbowanie nowego związku chemicznego w niewielkiej dawce
a 5meodmt to substancja o dziwnym działaniu, bardzo duzo osób wkręca sobie że umiera przy wejściu, że im serce peknie itp, co jest oczywiscie tylko wrętom, podwyższone tętno i ciśnienie jest a psychodela je pogłębia, ale nie ma się czego bać
jedyne czego nie nalezy robić z 5meodmt to mieszanie z maoi, to jest podobno bardzo niebezpieczne
no a o uczuleniu na jakąkolwiek tryptamine nie słyszałem, w końcu praca mózgu po częsci opiera się na tryptaminach
melatonina-->5meodmt--->dmt (najprawdopodobniejszy proces syntezy dmt w w organizmie)
także jeśli 5meodmt wystepuje w organizmie, co prawda chwilowo i w sladowych ilościach, to i tak nikt nie powinien wykazywać na nie uczulenia
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?