Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
  • 16 / 7 / 0
http://isomerdesign.com/PiHKAL/explore. ... pk&id=1051
jak wyżej. trafiłem na to przez przypadek i nie wiem czy to już jest na hyp.
Ciekawe są odniesienia w pdf-ach
Shulgin, AT. Composition of the myristicin fraction from oil of nutmeg. Nature, 1963
Opis sybstancji wydłubanej z gałki
Shulgin, AT. Possible implication of myristicin as a psychotropic substance.
nie trzeba tłumaczyć
Dal Cason, TA. An evaluation of the potential for clandestine manufacture of 3,4-methylenedioxyamphetamine (MDA) analogs and homologs. J. Forensic Sci.
jeżeli mirystycyna jest analogiem/homologiem MDA może można je łatwo zrobić tudzież inne rc
więcej nie napisze bo jakiś czas temu zamówiłem 500mg 2c-p i własnie zaczynam trip

Klauzula ćpuńskiego lenistwa i braku odpowiedzialności :finger:
nie wiem czy to jest - jeśli nie to moderator skasuje hajperowicze ukamienują i po prostu kasacja :D

ja tymczasem ide oglądać zachód słońca :D :diabolic: %-D
Artykuły
Newsy
CBZC rozbija packzomatową dystrybucję

Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.

Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?

Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.