Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
  • 16 / 7 / 0
http://isomerdesign.com/PiHKAL/explore. ... pk&id=1051
jak wyżej. trafiłem na to przez przypadek i nie wiem czy to już jest na hyp.
Ciekawe są odniesienia w pdf-ach
Shulgin, AT. Composition of the myristicin fraction from oil of nutmeg. Nature, 1963
Opis sybstancji wydłubanej z gałki
Shulgin, AT. Possible implication of myristicin as a psychotropic substance.
nie trzeba tłumaczyć
Dal Cason, TA. An evaluation of the potential for clandestine manufacture of 3,4-methylenedioxyamphetamine (MDA) analogs and homologs. J. Forensic Sci.
jeżeli mirystycyna jest analogiem/homologiem MDA może można je łatwo zrobić tudzież inne rc
więcej nie napisze bo jakiś czas temu zamówiłem 500mg 2c-p i własnie zaczynam trip

Klauzula ćpuńskiego lenistwa i braku odpowiedzialności :finger:
nie wiem czy to jest - jeśli nie to moderator skasuje hajperowicze ukamienują i po prostu kasacja :D

ja tymczasem ide oglądać zachód słońca :D :diabolic: %-D
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.