Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
  • 16 / 7 / 0
http://isomerdesign.com/PiHKAL/explore. ... pk&id=1051
jak wyżej. trafiłem na to przez przypadek i nie wiem czy to już jest na hyp.
Ciekawe są odniesienia w pdf-ach
Shulgin, AT. Composition of the myristicin fraction from oil of nutmeg. Nature, 1963
Opis sybstancji wydłubanej z gałki
Shulgin, AT. Possible implication of myristicin as a psychotropic substance.
nie trzeba tłumaczyć
Dal Cason, TA. An evaluation of the potential for clandestine manufacture of 3,4-methylenedioxyamphetamine (MDA) analogs and homologs. J. Forensic Sci.
jeżeli mirystycyna jest analogiem/homologiem MDA może można je łatwo zrobić tudzież inne rc
więcej nie napisze bo jakiś czas temu zamówiłem 500mg 2c-p i własnie zaczynam trip

Klauzula ćpuńskiego lenistwa i braku odpowiedzialności :finger:
nie wiem czy to jest - jeśli nie to moderator skasuje hajperowicze ukamienują i po prostu kasacja :D

ja tymczasem ide oglądać zachód słońca :D :diabolic: %-D
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.