Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
20 stycznia 2023tajemniczy25 pisze: Jak te substancje mają się do osoby uzależnionej od alkoholu i nie pijącej już od kilku lat?Czy zażycie spowoduje że obudzimy się z czymś na wzór alkoholowego zespołu odstawiennego?To działanie ma na mózg zbliżone jak alko?
2. Potencjalne ryzyko uzależnienia: Osoba uzależniona od alkoholu może być bardziej podatna na ryzyko uzależnienia od innych substancji psychoaktywnych, w tym od GHB, GBL i BDO. Istnieje ryzyko, że osoba taka może sięgnąć po te substancje jako substytuty alkoholu, co może prowadzić do uzależnienia.
3. Ryzyko zespołu odstawiennego: Ze względu na podobieństwo w działaniu do alkoholu, zażycie tych substancji przez osobę, która wcześniej była uzależniona od alkoholu, może prowadzić do objawów zespołu odstawiennego. Objawy te mogą obejmować drżenie, nudności, bezsenność, a nawet drgawki. Dlatego ważne jest unikanie używania tych substancji w celu uniknięcia ryzyka zespołu odstawiennego.
4. Zastosowanie w leczeniu uzależnienia od alkoholu: Istnieje badania sugerujące, że GHB może mieć potencjał w leczeniu uzależnienia od alkoholu poprzez redukcję objawów abstynencyjnych i zmniejszenie ochoty na alkohol. Jednakże, z powodu ryzyka uzależnienia i potencjalnie niebezpiecznych skutków ubocznych, takie leczenie musi być prowadzone pod ścisłą opieką lekarza specjalisty.
Wnioskując, choć substancje takie jak GHB, GBL i BDO mogą mieć pewne podobieństwa w działaniu do alkoholu, ich stosowanie przez osobę, która była uzależniona od alkoholu, może wiązać się z ryzykiem zespołu odstawiennego i wzrostem ryzyka uzależnienia.
Przeczytałem taki artykuł i powiem tylko ze masakra bo zamawiało się to jawnie.
https://oko.press/oskarzeni-mariusz-i-p ... mycia-felg
Najgorzej to desperacko dowalić więcej kiedy czujesz że nie działa albo działa słabo.
Pamiętam że w ten sposób kiedyś zasnąłem na dwie trzy godziny a obudziłem się mokry jakbym wyszedł z wody, tak się spociłem.
@Salromo jak był wtedy legalny No to mogłeś sobie kupować, Nie wiem w którym roku wciągnęli go pod paragraf. 2012 albo 2015?
Jeśli dostaniesz wezwanie to tylko złożyć wyjaśnienia.
Jednak z uwagi na długi czas który upłynął, (u-płynal , płyn... polewaj :D)
możesz mówić że nic nie pamiętasz i wcale to nie będzie naciągane.
Prawo nie działa wstecz
"Rutyna to rzecz zgubna "
Dziś przetestuję zaczęcie od wyższych dawek czyli 1,5 ml i spróbuję schodzić niżej co polewkę o 0,5 ml. Dopiero poznaję tą substancję, więc muszę wyrobić jakiś schemat na dawkowanie tego :)
schodzenie o 0.5ml co polewke nie ma najmniejszego sensu, jak ty sobie to wyliczyles? tu kazde 0.1ml ma znaczenie, a 0.5 to balansowanie miedzy nie poczuciem niczego a przedawkowaniem
schemat dawkowania jest prosty, zaczynasz od 1.2-1.3ml (dla baby 1.0), rozcienczasz w duzej ilosci wody albo soku, czekasz minimum 1.5h i jesli czules niedosyt to polewasz o 0.1ml wiecej
nigdy nie polewasz na oko i nie laczysz a alkoholem, tyle
Dopytam jeszcze, żeby nie spamować. Co można bezpiecznie zarzucić na głębszy i dłuższy sen na noc po gieblu? Kwetiapina będzie ok? Niestety po samym GBL po kilku godzinach było wybudzanie i pobudka wcześniej niż zwykle. Na codzień biorę Ketrel i śpie 8-9 godzin jakościowego snu, ale czy przypasuje to po wieczorze na GBL?
no właśnie problemem giebla (paradoksalnie) jest to, że takie powtórzenia możesz robić w nieskończoność. to jest tak nieinwazyjna i nietoksyczna substancja że spokojnie możesz lecieć na tym dniami, a nawet tygodniami (przy zachowaniu zdrowego rozsądku) i nie odczujesz żadnych* konsekwencji
giebl dobrze łączy się z lekkimi stimami typu kawa/amfa ale musisz uważać bo np. koks mocno blokuje wchłanianie giebla z żołądka i możesz się nieprzyjemnie zaskoczyć. w przypadku łączenia z koksem polecam odczekać min. 2h przed następną polewką albo i dłużej, podobnie w przypadku dużej ilości tłustego żarcia
co do snu po gieblu powiem tak - piję to gówno regularnie od ponad 10 lat, przerobiłem litry i nigdy w życiu nie brałem nic na sen, takie usypianie na siłę w perspektywie czasu dużo bardziej ci zaszkodzi niż sam płyn. sen po gieblu owszem często jest krótszy niż normalny, ale jest głębszy i bardziej regenerujący, zauważ że budzisz się po nim wyspany i z energią do działania a nie zamulony, nawet jeśli trwał tylko parę godzin.
oczywiście nie dotyczy to pojebów którzy leją do odcinki żeby zasnąć i wybudzają się żeby polać i iść dalej spać, nigdy nie zrozumiem jak można doprowadzić się do takiego stanu, a zdarzało mi się lecieć długo i grubo.
jeśli masz problemy z zaśnięciem po g to nie lej przed samym spaniem, np. jeśli chcesz pójść spać o 23 to nie pij po 21 i powinno być ok. do tego dobrze żeby ostatnia dawka była trochę mniejsza (0.1-0.2ml) niż wcześniejsze. może cię wtedy nie wypierdoli, ale wciąż powinieneś czuć że coś tam działa, a bardzo ułatwi to później zasypianie
*z czasem zauważysz rozleniwienie, spadek motywacji, anhedonię, czy +5kg na wadzę, ale to serio tyle - w porównaniu z innymi substancjami brzmi jak nic, a piszę to z perspektywy użytkownika z długim stażem
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Narkotyki wysyłane pocztą na cały świat. Policja zatrzymała Polaka
Portugalska policja zatrzymała obywatela Polski podejrzanego o wytwarzanie na masową skalę różnego rodzaju narkotyków — poinformowało radio publiczne RTP. Organy ścigania skonfiskowały m.in. kilkadziesiąt kilogramów marihuany, ecstasy i LSD, a także grzybów halucynogennych.
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?