Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 73 / 2 / 0
Wiesz, nie da się tego idealnie opisać, bo też zauważyłam, że u każdego te żyły są na trochę innej głębokości. Ja np spokojnie daję radę się wkłuć już tymi dłuższymi 5-tkami, ale większość używa do tego siódemek, ósemek. Możesz znaleźć sobie różne rysunki pokazujące w którym mniej więcej miejscu przebiegają te żyły, ale jeśli masz problem z rozróżnieniem czy trafiłeś w żyłę czy w tętnicę to może lepiej sam tego nie próbuj, poczekaj na okazję by ktoś bardziej doświadczony pokazał ci co i jak. Swoją drogą to dziwne, ja od razu widzę kiedy trafię w tętnicę, może wtedy nie zwróciłeś na to uwagi, ale krew jest zdecydowanie jaśniejsza i to widać. Je ci jeszcze radzę poszukać żył na nogach, stopach. Zostaw sobie pachwiny jako ostateczność.
heroina spłynęła kanałami
tego dnia gdy wszystkie tamy popękały
  • 840 / 26 / 0
A szyje zajechałeś sobie ? Albo te baty co idą na bicepsie ?
ja też mam strasznie zajechane ręce nie raz męczyłem się po godzinie czasu żeby trafić , ale zawsze pukałem w ręce tylko , parę razy zdarzyło mi się w szyje myślałem ze to ciężej będzie trafić ale pierwszym razem przy lusterku elegancko trafione , z obu stron idą eleganckie grube dwa kable.
Teraz już nie ćpam tak ostro jak kiedyś to żyły nie które trochę wróciły i da radę puknąć w rękę w wątrobówki , ale i tak tylko mogę walić w prawo rękę (2-3 kable jeszcze sprawne) w lewo rękę nie pukałem już nic prawie rok czasu a nadal nic nie powróciło..
Przez całą nogę przechodzi taka gruba żyła w nią podobno dobrze się wali chociaż osobiście nie pukałem w nogi , jeden znajomy mówi ze dobrze się puka a drugi natomiast mówi ze lipa bo boli .
Mam znajomego który puka w pachwinę tzn pukał bo teraz na ZK poleciał . Zawszę mu zazdrościłem ze on moment i po bólu a ja się męczyłem. Ale nie wypytywałem go dokładnie nigdy jak on znalazł , wiem ze też 0.5 pukał.
Jeszcze jedno pytanie , Wy przy pachwinie macie widoczne żyły ? Bo u mnie normalnie widać jak przechodzi żyła ? - i się zastanawiam czy to ta głębionówka czy jakaś inna ale raczej te 2 obstawiam . Musze kiedyś spróbować puknąć w nią ale w nią to spokojnie nawet 0,4 bym trafił bo nawet na ręku tak na wierzchu nie mam jak tam , na ręku to już się przyzwyczaiłem bo muszę robić na dotyk i wymacać sobie palcem bo tak to mógłbym przyglądać się godz czasu a i tak bym żadnej nie zobaczył :-/
A cos mi sie przypomniało nie wiem czy tu czytałem czy ktoś mi mówił , ale podobno jak przyłożył kciuk do pępka a palec wskazujący na 90 stopni tzn takie ułożenie palcy jakby literka L (jak Legie pokazują) na stojąco i zegnie kolono się to palec wskazujący wskazuje nam właśnie miejsce tej głębionówki gdzie możemy puknąć.
Ale dobrze nie pamiętam tego , i sam nie próbowałem tylko gdzieś słyszałem , może Wam się przyda.
Pozdrawiam i Powodzenia Życzę .
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 73 / 2 / 0
@czarny, ta żyła przy pachwinie, którą rzekomo widzisz NA PEWNO nie jest tą głębinową, o której tu mówimy. Jest ona zlokalizowana na tyle głęboko, że nie ma szans aby ją zobaczyć, ani nawet wyczuć. Wyczuć można w okolicy pachwiny puls i w tym miejscu przebiega tętnica. Żyła znajduje się zaraz obok niej w kierunku osi ciała, czy nie wiem jak to opisać, sory, wolałabym to pokazać chyba. Ale naprawdę nie walcie tam, jeśli nie jesteście pewni, że zrobicie to dobrze! Trzeba uważać też na nerw udowy, który znajduje się z kolei z drugiej strony tętnicy. Szyja też bardzo ryzykowne miejsce. Ale na nogach jest tyle fajnych żył. Fakt, że są one w większości bardzo cieniutkie, ale ja przez długi czas w nie podawałam i to ilościowo całkiem sporo, nawet do 7 centów towaru. Tylko trzeba to robić bardzo ostrożnie, bo lubią te żyłki pękać. Na skręcie z trzęsącymi się łapami jest raczej ciężko :)
heroina spłynęła kanałami
tego dnia gdy wszystkie tamy popękały
  • 800 / 8 / 0
W pachwine to widziałem że ludzi walili 0,7x30 albo 0,7x40 może być i 0,8. Nawet i 1,2 kolega walił bo duża średnica i szybko można podać i lepszy wjazd :-) Ale bywały przypadki że potrafił zrobić sobie boka (nadal pachwina) z 0,80 g towaru jak już jedna i druga pachwina zaczęła siadać. Niektórzy po prostu sami z siebie mają słabe żyły i dla nich to jedyne rozwiązanie. Plusem jest to że nie jest widoczne, minusem że po pewnym czasie zrobi się tam takie nieciekawe wgłębienie które będzie się powiększać i powiększać. Kolejny minus to spora szansa na zakrzepice i głównie nogi zaczynają podchodzić wodą, puchną konkretnie. Nieciekawy widok.
  • 3309 / 21 / 0
sqrt(666)
Zablokowany
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.