Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
i "bezakcyzowe" uzywki...
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Szkoda, że Smutni Panowie Z Przesadnie I Absurdalnie Wysoką Pensją tego nie widzą.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
U mnie też. Tak gdzieś od 2 tygów jeżdżą głównie po centrum w te, wewte i wewtamte.
Pewnie na wache dostali...
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 26 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: czasmija »
u mnie kiedyś jakaś kacja była to była masakra z pałami. suki jeździły chyba z 10 razy dziennie (miasto 300tys)
raz stoje sobie z kolegą koło trzepaka pod blokiem i coś tam gadamy, ja przodem do bloku także za wiele wzrokowo nieogarniałem i coś mówię o pałach, że ta akcja i jeżdżą nonstop, że pewnie nas zaraz spiszą czy coś, no i wykrykałem bo niemineło 5 sekund jak wyskaoczyło dwóch i nas spisali.
Raz też miałem dobry motyw mialem jak popołudniu, zimą, jak sie już ściemniło wracałem ze szkoły i poszłem sobie kupić coś do picia, a że był tylko monopol to wstąpiłem tam i zakupiłem dwa kubusie, wychodze a tam zgadnijcie kto?, gdzie ide, a po co? a na co? co kupiłeś? dwa kubusie, oto jeden, oto drugi hehe. Troche sie ździwili bo myśleli że jakąś wóde albo coś ;).

Ale ta kacja trwała niewiem, z jakiś miesiąc, i teraz już jest w miare normalnie naszczęscie.
Uwaga! Użytkownik czasmija nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
tak samo! tak samo!

mieszkam jakby w.. hm w getcie ;) tzn. moj blok jednoklatkowy jest otoczony dlugimi blokami, pomiedzy blokami ogradzajacymi oprocz mojego bloku jest plac zabaw, nieduze boisko, parking...
na parkinku z 5 razy dziennie stoi tajny radiowoz i namierza czy przypadkiem ktos nie uprawia nielegalnego procederu.

czterech kolesi juz scisneli, z czego jednego bardzo powaznie, bo ma postawiony zarzut posiadania bialego i zielonego w ilosciach liczonych na kilogramy [8 i 3 czy jakos tak...]. oczywisie, posiadal ale tylko zielone i byly to jednostki mniejsze o 1 rzad wielkosci, ale widac ze tanie panstwo policyjno koscielne musi miec zajebiste statystki...

co poradzic...?
jebac ich i uwazac
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 352 / 97 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
Wczoraj myslalem ze czynnnie napadne na funkcjonariuszy. Wychodze z domu podjeżdza limuzyna, imie i nazwisko, bla bla bla, raczki na mache wyciągac kieszonki. Nic nie znalezli. Ide dalej wychodze z żabki taka sama akcja. znowu nic. Ide do kumpla, posiedziałem troche wracam. Znowu mnie zatrzymują i juz sie fkurwilem i mowie ze 3 raz mnie przeszukujecie, albo macie złe informacje, albo nie macie panowie co robić. Cos tam posapali i puścili. Przychodze do chaty mowie ze taka akcja na miescie, a sie okazało ze szukają kolesia i jak w necie zobaczyłem portret mowie o kurwa to ja :D Ale ja ani nie uchylam sie przed wezwaniem, ani specjalnie niebezpieczny nie jestem. Mam nadzieje ze kolesia szybko zczają bo strach łazic :D
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 56 / 3 / 0
U mnie w 60-tysiecznym miescie od jakiegos czasu na prawde conajmniej 5-krotnie sie zwiekszyla ilosc policjantow.
Na takim glownym skrzyzowaniu w miescie co dosc dlugo trzeba stac, wiec duzo wozow stoi to nie ma praktycznie tak, zeby conajmniej jeden polizei auto nie stal na czerwonym.
Idac ze swojego domu na rynek (300 m) po drodze sie mija 5 razy radiowoz a na rynku co krok patrol.
Az sie boje pomyslec co to bedzie w lecie, chyba zeby zapalic to trzeba bedzie za miasto wyjezdzac albo w domu.
pogotowieskretowe@protonmail.com
Warto pomagać.
  • 377 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
to samo:( u mnie też ciągle łażą i spisują
ostatnio jak mnie trzepali to to godzine trwało, siedzieliśmy sobie z kumplami a ja oczywiście nie mialem dowodu wiec zaczely sie gadki i procedury , tak dlugo to trwało tez troche z naszej winy bo zawsze troche psom odpyskowalismy :) (jak za PRL byle by zgnoic inteligęta :D, po tym tekscie troche gosc zmiekl i zaczol sie tlu7maczyc ze tyko swoja prace wykonuje )
fakt faktem ze nie sposób przejśc ulicą nie spotykając psów na swojej drodze, a potem co sie dziwic ze nie idzie przejsc trawnikiem w gówno nie wdeptując :(
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
No widzę ,ze to chyba ogólnopolska akcja. Ja jestem z Lubleskiego, u nas są wszędzie i spisują każdego, miejsca leci sprawdzanie telefonów i co komu w kiermanach piszczy. Nie ma nawet browarka gdzie spić bo zaraz wyskoczy Ci za pleców. A najlepszym motywem jaki ostatnio słyszałem są patrole rowerowe. Na wakacjach mają śmigać na rowerach :nuts: u kogoś też tak jest? W głowach sie popierdoliło! Ciekawe co jeszcze wymyślą w tym chorym państwie. :moody:
Wszystko co pisze jest wymysłem mojej wyobraźni....
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
W Opolu podobnie, dużo więcej policji się ostatnio widzi. Na szczęście nie trzepią specjalnie (albo ja mam takiego farta =P), nawet nie spisują za często.. najczęściej po sklepach łażą albo jeżdżą tam i z powrotem.

§h¶ôňgĽéĐ.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...