Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1957 / 230 / 0
Mnie też mj stymuluje, a faza zaczyna się atakiem paniki.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2429 / 584 / 155
Myślę, że porównanie do amph jest jednak mocno na wyrost, nie sądzę jednak, żeby trawa (czysta, zwykła mj, nie jakieś dziwne maczany) pobudzała kogoś na równi ze stimami.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1290 / 367 / 0
Zioło pobudza jak stymulanty. Właśnie od tego efektu dostaje się paranoii lub ataków paniki po ziole. I od tego jest gadatliwość, pomysłowość itp.
Dlatego zioło jest takie zajebiste, bo nie działa na dopamine bezpośrednio, to nie ma się rozjebanych receptorów, no i działa dwu-walentnie, i pobudza i upierdala. A kannabinoidowe receptory dużo mają wspólnych funkcji z opioidowymi, ale nie występuje uzależnienie fizyczne.
Zioło - debeściarski środek, i też najpopularniejsze ze wszystkich nie bez powodu.
  • 2302 / 399 / 0
Najlepsza z używek, ale z głową.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 76 / 0
27 grudnia 2019taurinnn pisze:
Myślę, że porównanie do amph jest jednak mocno na wyrost, nie sądzę jednak, żeby trawa (czysta, zwykła mj, nie jakieś dziwne maczany) pobudzała kogoś na równi ze stimami.
Mnie właśnie tak pobudza. To kwestia genetyki, przede wszystkim poziomu THC i jego stosunku do CBN i CBD.
Palę prawie tylko sativy i nie raz kilka godzin po zapaleniu nadal nie mogłem spać.
W dużej mierze to zależy też od cech układu nerwowego, ja np. nie piję nawet kawy, bo mnie za bardzo spiduje.
LSD - Piękna i Bestia
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia

W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.

Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.