Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12451 / 2421 / 0
Jest pomysłodawcą nazw i etykiet. Czy obmyślał recepturę tego nie wiem, ale wątpię.
  • 4301 / 698 / 2117
Czyżby Żywiec 0% zmienił jakoś smak, albo recepturę? Ostatnio miałem (wczoraj) okazję pić dwie butelki i smakuje wyśmienicie! Doskonale pamiętam jego smak jeszcze za wcześniejszych epizodów picia zerówek i mam wrażenie, że odczuć można było gorszą jakość.

Ktoś jest w stanie wypowiedzieć się na ten temat? To samo z Zatyckie 0%. Mam wrażenie, jakoby te piwa ostatnimi czasy przeszły upgrade i lekko się poprawiły.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 927 / 289 / 5
Nie wiem dokładnie ale miałem identyczne odczucia z Miłosławem 0%, gdzie jestem pewien, receptura zmieniana nie była. Z innymi 0% też miałem podobnie choć nie aż tak.
Wydaje mi się że to jak z niektórymi daniami, trzeba spróbować parę razy, i już smakuje.

Z innej beczki. Piłem wczoraj Kormorana Świątecznego (korzenny albo imbirowy) i całkiem smakował, tak świątecznie, jak za swoją cenę (niecałe 6zł w carrefour) to uważam że bardzo dobrze wypadł.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 2394 / 653 / 0
Nie wiem na ile lubicie piwka smakowe ale do DINO wróciła właśnie ambrozja o nazwie "JAZZ" - 2.99 cena - także w czasach inflacji jak za darmo. Smaki na jakie trafiłem to : WIŚNIA, Mięta + trawa cytrynowa oraz Mango + trawa cytrynowa. Są chyba jeszcze 2 smaki ale jeszcze nie rozkminiłem cóż to takiego :P - Szkoda że DINO nie płaci za takie polecajki T_T

volt: 4,5%
  • 757 / 114 / 0
@deadmaus5

dałem lajka bo rozbawiła mnie Twoja ironia

żywiec ogólnie to ścierwo, piwa bezalkholowe są raczej bez sensu i nigdy nie będą smakowały tak dobrze jak kraftowa podwójna ipka 8%, wóz albo przewóz

ja z ciekawych rzeczy to ostatnio smakowałem pakiet za 20 zło z dinomarketu: toffee stout + dortmunder + piekna szklanka, bardzo fajny deal, trzy razy to kupiłem i kufelki służą

scalono - detronizator

a w Dino najlepsza rzecz regularna to piwko TrybunałPils za 3,8 zeta

a w promocji jak jest czeska Holba Premium za 4 zło to brać i czyścić półki, najlepszy czeski pils not close
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 4301 / 698 / 2117
Apropo kraftów. Wczoraj postanowiłem wypić sobie dwa piwa, z czego jedno było bliskie memu sercu (i nie dlatego, że lubię Pogoń -- po prostu, lubię krafty).

Nasze piwo (robione tutaj na miejscu) nosi nazwę Lager Portowca. Piwo zrobione zajebiście, bardzo dobrze smakuje. Niefiltrowane, więc omykłowo pomyliłem pływające syfy z niedotartym kurzem (my bad) - ale smakowo wybitnie.

Zdjęcie z internetu, ale tak to się prezentuje:
3754d674e30735ced920829abb6dc04d_640x640.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 120 / 31 / 0
Od współczesnych wieków doje dębowe, zwłaszcza, że u mnie po 4zl plus kaucja. Smakuje się też w innych, Lubię garadz 6procent 400ml. Za to brzydzę się kuflowymi, romperami po 9procent, albo imperator 12procent. Wypijasz jedno i masz prądy w głowie.
RUCHAM KAŻDĄ DZIWKĘ
  • 12451 / 2421 / 0
Od tego typu piw jest inny wątek, ale nie każdy musi wiedzieć : )
Kierujesz się smakiem, czy tylko ceną i %? Za 4 zł można kupić zajebistego, czeskiego Pils'a, który w hierarchii piwnej jest 2 klasy wyżej, ale ma 4-5% alkoholu.
  • 4301 / 698 / 2117
@jezus_chytrus nowy rok planuję spędzić na grzecznie, polecisz coś konkretnego dla mnie, lub potomnych odwiedzających ten temat? Sklepy, jakie mam koło siebie to: Stokrotka, Netto, Biedronka.

Powinienem rozglądać się za czymś ciekawym, albo nowym, co ostatnio miało premierę? Krafty mile widziane (w Stokrotce jak dobrze pamiętam, nawet widziałem, że kilka mają -- tzn: duży wybór kraftowych).
  • 12451 / 2421 / 0
Z wymienionych sklepów chodzę czasem do biedry, ale nie po piwo. Polecam kupić sobie jakieś, którego stylu się jeszcze nie próbowało - tak dla poszerzenia horyzontów. Ja wiem, że mało "wtajemniczeni" o żadnych stylach nie wiedzą, ale na pewno sobie poradzisz. Styl piwa zwykle jest na butelce / puszcze po nazwie. Przykładowe napisy, jakie mogą się pojawić - "Pinta (browar) - Atak Chmielu (nazwa piwa) - American India Pale Ale / AIPA (nazwa stylu)"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.