Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4310 / 699 / 2117
01 kwietnia 2025Arbat pisze:
Lubie sobie czasem piwo wypić. Po ciężkim dniu jedna puszka dębowego i fajnie jest. Kiedyś próbowałem rompera i nie dobre strasznie. Fajny jest heineken i becks jeszcze
Ja aktualnie sporadycznie. Muszę mieć dobry vibe, albo z kimś wyskoczyć. Chyba dorosłem do tego, że na zawsze alkoholu się nie pozbędę i epizody kiedy wychodzę na piwo czasem wracają, ale nie są to żadne ciągi, ani nieposkromiona chęć napicia się, nie nie. Jest całkiem okej, trafi się czas kiedy 2 tygodnie z rzędu w weekend z kolegą wyjdę, a trafią się 3 miesiące bez niczego, bo nie ma kiedy, ani "po co".
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1775 / 240 / 0
Tu gdzie teraz jestem w pięknym mieście hehe piwo można kupować na litry do plastikowej butelki;)
  • 74 / 13 / 0
A to akurat dość często spotykane, szczególnie w sklepach regionalnych itd. u mnie sa takie piwa litewskie na przykład.
  • 757 / 114 / 0
fajnego Stouta dzisiaj piłem z browaru Maryensztadt za 7 zeta w lidlu

ogólnie sobota i promocja 8 za 4 w butelce mega sie opłaca jeśli chodzi o takie krafty z najwyżej półki, bo za 35 zło masz degustację 8 super piwek

jeszcze piłem double ipkę 8proc od pinty ale o dziwo mi nie przypasiła
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 12452 / 2421 / 0
Ja ostatnio głównie Hoegaarden, bo w Auchan jest w dobrej, jak na aktualne warunki cenie - poniżej 5zł.
Blanche de Namur to nie jest, ale i tak mega dobry witbier.
  • 1482 / 237 / 0
Zawsze ładowałem w opór browca ale obecnie nie jestem w stanie go pić, kupiłem czteropak Tatry ale ledwie dałem radę wmusić w siebie dwa, paskudny smak, śmierdziało mi, prawie się zrzygałem. Żołądek nie przyjmuje już piwa, trochę lepiej poszło mi z dwusetą wódki z Pepsi ale też nie było dobrze.
  • 307 / 53 / 3
Mi ostatnio Paulaner zasmakował. Poza przyjemnym smakiem, jego zaletą jest bardzo ładny zapach. Nigdy wcześniej nie piłem piwa, które by tak przyjemnie pachniało.
Przy okazji, niedawno widziałem u znajomego taką książkę "Vademecum piwa" chyba se wypożyczę.
  • 12452 / 2421 / 0
Paulaner to też często i mój wybór. Faktycznie ma piękny zapach i mega smak, w którym można się doszukać też ananasa. Gdyby nasze koncerny warzyły takie piwa...
  • 757 / 114 / 0
bo ja wiem...no nie jest Paulaner zły i fajnie się napić, ale w kontekście ceny ponad 7 zło to dupy nie urywa

trochę jak guiness że można wypić i jest nawet przyjemnie ale za podobną kwote ogarniesz coś dużo ciekawszego

scalono — 🦆

https://ebrowarium.pl/product/stu-mosto ... r/?lang=en

a dzisiaj mam taką oto białą ipkę, ogólnie mega fajna łagodna, piękny kolor i całkiem mętna, klimatowa etykieta na butelce z jakimś czarnym ludem ;)
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 307 / 53 / 3
Ja tam wolę drożej i smaczniej, niż taniej i mniej smacznie. Tanie też przecież mogą być dobre, chociaż jeszcze na takie nie trafiłem, lecz doświadczenie u mnie niewielkie.
20 kwietnia 2025mj2086 pisze:
trochę jak guiness że można wypić i jest nawet przyjemnie ale za podobną kwote ogarniesz coś dużo ciekawszego
Podasz jakieś przykłady? Obczaję sobie
ODPOWIEDZ
Newsy
Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.