Zablokowany
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lopi »
No to sprawe z boxem mam juz załatwioną jeszcze mi zostaje sprawa nasion co polecacie do boxa 120cm wysok ?

Co Polecacie moje typy to :

Brainstorm
wszelkie odmiany bublegum doublegum i blebblegum
Cinamon - ale czy sie zmiesci do 120cm boxa ?
Jakis Lowryder
Oraz Indica Pride

a wasze typy ??
  • 164 / 1 / 0
widze ,ze sytuacja jest troche inna niz myśleliśmy . Żeby nie wywołać niepotrzebnych dyskusji na temat bezpieczeństwa hodowli w piwnicy , pomine ten temat - myśle że wszystko dobrze przemyślałeś i uznałeś że ze strony spółdzielni nic Ci nie grozi... Co do zapachu w piwnicy , uważam podobnie jak inni - zgubi się . Tak więc nie potrzebne są Ci te podwójne ściany . Co do niskozapachowych odmian , też myśle że nie są juz koniecznością .Żeby móc Ci pomóc , musiałbym znać twoje gusta i potrzeby ... Jeśli chodzi Ci o moc i w miare dobre plony - polecam white widow . Jak dla mnie to klasyk pod każdym względem , i broń Boże sygerować się jakimis pogłoskami że białe odmiany są trudniejsze w uprawie. Może i troche w tym prawdy ale myśle że sie przyłożyłeś i podstawową wiedze posiadasz . Co jeszcze mógłbym polecić ... hmmm dużo tego . Z racji tego że masz niskiego boxa to wszelakie lowrydery . Chyba że będziesz zakładał szybe akrylową to wtedy możesz pokusić się o te powyrzej metra , zresztą nikt nie zabroni Ci przyciąć drzewka jak już uznasz że ma wystrarczającą wysokość . Super skunk , też godny polecenia - bdb plony . Jednak ja upierałbym sie przy głównie białych odmianach - jakoś mam sentyment do nich ( ak44 white rhino. )
Oczywiście zrobisz jak zechcesz , twoja hodowla .

aha jeszcze wracając do tej lampy - jak znasz się na elektronice to mysle ze na elektryce tez troche i złożysz sam lampe z gotowych częśći , są strony gdzie dostaniesz wszystko na raz więc przesyłka wyjdzie nie drogo . Ale z drugiej strony te 159 za lampe to nie jest jakaś fortuna , i szkoda sie bawić w elektryka za jakies 10 zł oszczędności , tylko teraz kwestia czy to naprawde nowe lampy , a nie tylko wymienione żarówki a lampy z odzysku z Holandii.
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2008 przez WujekDobraRada, łącznie zmieniany 1 raz.
A gdy już byłem duży postanowiłem mury burzyć
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
  • 12 / / 0
No planuje jakąś szybę dać od szklarza 5-8mm do tego zreszta planuje robic roslinkom fim i Ist,
wiesz teraz bedzie moj pierwszy grow wiec co do oczekiwan i mego gustu sam nie wiem co chcial bym gdyz dopiero zaczynam przygode ;]
Więc teraz poprostu chce zacząć od czegoś mocnego ( lecz nie koniecznie ) nie rosnącego wysoko lecz po dobrym treningu nawet i wyższa rośline wstawić się da. A 120cm to nie jest aż tak mało jak widze innych ludzi co proboja zmiescic Lowrydera w pudelku po butach. Co do nasion szukam jakiś tanich femi ale teraz w Polsce jakos cieżko dostać cokolwiek więc powiedz mi co mogę kupić i z jakiego sklepu. Nie chce astronomicznych cen bo wiesz kieszeń :D:D
Więc mam pytanie jak pisza w sklepie seed.pl czy gdziekolwiek że wzrost średni jak to zdefiniować ?
Czy średni wzrost po treningu zmieści mi się w boxie 120cm wysok ?
  • 164 / 1 / 0
co do nasion kupowanych w polsce , to jak na dzień dzisiejszy niema - dostępnych jest pare rodzajów .
Jak już Ci pisałem , ja proponowałbym lowrydera ale skoro chcesz coś wyższego - twój wybór .

co do sklepów zagranicznych zamawiałem z dwóch , nirvany i dr. chronica tak więc nic orginalnego nie wymyśle-

na nirvanie widziałem snow white fem - ciekawe jak dla mnie - ale nie miałem tego nigdy także nie moge nic powiedziec poza tym co piszą na stronie.

z nirvany ciekawe jeszcze jest hindu kush , ale fem nie widziałem - ale myśle że zwykłe ziarna po 25 euro za paczke to dobra oferta , tymbardziej ze teraz euro tanie .

na chronicu to ceny nieco wyższe ale dużo większy wybór , widziałem nawet automatyczne ak 47 , czyli taki lowryder tylko ak :) .

pewnie troche mieszam Ci w głowie , ale tak to jest z tą pierwszą uprawą , nie można sie zdecydować ... przeważnie to i tak bez względu na wybór jest się zadowolonym bo jak sie widzi takie cudo u siebie w szafie to micha sama sie cieszy:)

także na co byś sie nie zdecydował będzie dobrze :) ale przemyśl .... moze cos z klasyki ? white widow np...
dobra juz Ci nie mieszam .

a średni wzrost to do 120 cm , czyli taki który maksymalnie zmieści się w twojej szafie - także ten cinamon też by pasował .
  • 12 / / 0
WujkuDobraRado juz klamka zapadła :D:D:D hehe wybrałem i zamówiłem juz ;] ;] Blubbleberry x10szt
Mam nadzieje ze dokonałem dobrego wyboru jest to mały mix sativ/indica z przewaga dla Indica więc nie bedzie to duze mi się wydaje ;] ;] zreszta po dobrym treningu LST i Fim zmieszczą mi się w boxie :D:D na początek planuje zasiać 6z 10 poczekam aż zobacze co mi z tego wyrosło męskie dziwki wywale :D:D a pozostawie żeńskie Suczki :D:D
Mysle o zwiększeniu mojego boxa troche do 140cm ale nie wiem jeszcze ;] ;] HPS 250W będzie w nim i będzie dobrze mam nadzieje ;]
  • 164 / 1 / 0
ciesze sie :) że w koncu coś wybrałes . zobaczysz ze będzie dobrze:)

jeśli mógłbym cos jeszcze zasugerowac to skoro juz masz niefemizowane ziarna , to zostaw sobie jednego samczyka - zrób mu jakis osobny "pokoik" - nie musi byc tam niewiadomo czego - minimalne ilosci światła takie byleby zakwitł . I poświęć jedną rośline na zapylenie , a ziaren nie zabraknie Ci długi długi czas , i wszystko będzie za free . Moim zdaniem wielu ludzi nie potrzebnie napala się na początku na to aby to tylko jak najwięcej jarania uzyskać ... a potem gdy juz wszystko spalą to plują sobie w brode ze muszą sie znowu wykosztować na ziarna ...

pozdro
  • 12 / / 0
WujekDobraRada napiszesz do mnie maila z swoim nr gg jak posiadasz ? Pomogł bys mi w razie czego bo na forum to co niektórych to nie można się o nic doprosić zachwowują się jak boty..A mam pare pytań i pomysłów i chciał bym z tobą je omówić.

A propos musi być szyba akrylowa koniecznie musi być nie może być gruba szyba 5-8mm od szklarza zwykła ?
  • 164 / 1 / 0
jeśli masz jakieś pytania wal tutaj ewentualnie na shoutoboxie . numeru gg ani ja ani raczej nikt inny Ci nie poda. Nie musze chyba tłumaczyć z jakich względów...

Co do szyby to sprawa jest prosta , oczywiście że lepsza byłaby akrylowa ale zwykła może być , tylko trzeba ją ustawic w odpowiedniej odległości - najlepiej to zrobić metodą prób i błędów , jeśli wciąż będzie się za bardzo nagrzewała będziesz musiał zamontować wiatrak , ale przy hps-ie 150W raczej nie powinno być tego problemu.
  • 12 / / 0
tylko że jest mały problem bo plany zaszly zmianom ;d;d heh wiesz teraz zmieniłem lampe na 250W i teraz powiedz mi gdzie dostane szybe akrylową a albo jaka gruba szyba powinna być i na jakiej odleglosci od hps'a aby sie nie przegrzewała czy nie ma takiej możliwosci przegrzania szyby ??
  • 164 / 1 / 0
jeśli chodzi o odległość to musisz popróbować sam - metodą prób i błędów . Myśle ze 15 max . Bo zajmie ci sporo wysokosci boxa , zresztą tak jak pisze popróbuj i jeśli po paru godzinach możesz jeszcze dotknąć bez ryzyka poparzenie jest dobrze. Grubość szyby od 4-8 mm takie sie najczęściej stosuje , niewiem gdzie dostaniesz akrylową ale popytaj w okienniczych jak nie będą mieli to napewno będą wiedzieli kto ma - swoją drogą podobno całkiem droga jest...
Zablokowany
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.