Ja jeszcze nie.
Zapraszam do dyskusji.
A żeby nie było OT: nie piłem i w sumie to nie wiem, czy bym już tej dykty jednak nie wolał... swoją drogą ciekawe ile taki flakonik ma w sobie etanolu? Chyba bardziej by się opłacało już kupić jakiegoś bełta za 3 zł. London, Ty tu jesteś specem od takich trunków, wypowiedz się.
Ale zapach za takim misiem musi trzymać długo.
Oddechem odurzasz niewiasty.
Z braku laku lepszy kit tak mowi.
Zawartość alkoholu jest wysoka.
60% czasem pisze 80% ja tam nie pilam ale na perfumach tak pisze.
Ale widziałam chowanie kosmetyków do zmywania makijażu, dezynfekcyjnych, wszystkiego mającego jakiś % przed alkoholikami w zaawansowanej fazie; to nie mit. Albo spirytus z apteki za 3zł...
Natomiast sądzę, że przeciętny Polak z większym prawdopodobieństwem wie, jak przesączyć denaturat (tak luźno), niż ile procent podatku płaci. To przeraża i jest całkiem smutne.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Eh picie prerfum to nie mit !
stracil doslownie wszystko przez swoje picie.
pil wszystko, co zawieralo %. jakims cudem trafil na detoks, a pozniej na odywk.
nigdy jednak nie dal rady przestac pic calkiem. wtedy jak go poznalam byl tzw. kwartalnym alkoholikiem.
nie wiem jak teraz, bo nie mamy kontaktu.
22 marca 2019Jamedris pisze:
Albo spirytus z apteki za 3zł...
i nadaje się on do picia??
\
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.