Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 574 / 10 / 0
Mi przy odstawieniu Perazyny tylko spać mi się chciało i nic więcej...
  • 8 / / 0
Perazyna za to zajebiście działa na przedawkowanie stymulantów, lub jak nie można zasnać na zjeździe, jak już ludzie pisali do ćpania się nie nadaje, ale warto mieć jakieś benzo czy neurole w apteczce na zjazdy ze stymulantów. Mam jeszcze tylko pytanie czy jak rano wziąłem perazyne na zjazd z koko bo serducho nawalało to czy po jakiś 3-4 godzinach mogę przyćpać fete lub bufedron? A potem znowu pernazyna na zjazd po wieczornym wąchaniu?
BTW całkiem dobrze pomaga na skręcie, ze 100 - 200 mg + alko lub 2m2b i można zasnąć na godzinkę i tak w kółko xD a nad ranem to już nawet ze 3h błogiego przynoszącego ulgę snu się trafia :)
"powiedz dobrze jest ci? powiedz dobrze? to dobrze:)" - dla mnie tez git xD
  • 189 / 3 / 0
Dostalem od kumpla 50mg pernazyny, chialem zobaczyć jak łaczy sie to z opiatami. 25Mg wrzucilem 1h przed podaniem ok 100mg morfiny i.v. Sedacja lekko podbita za to euforia mniejsza, kop tez jak by slabszy. Ogolnie nie warto, moze do kody by pasowalo ale nie próbowałem.
  • 216 / 6 / 0
ungabunga pisze:
Mam jeszcze tylko pytanie czy jak rano wziąłem perazyne na zjazd z koko bo serducho nawalało to czy po jakiś 3-4 godzinach mogę przyćpać fete lub bufedron? A potem znowu pernazyna na zjazd po wieczornym wąchaniu?
Trochę już minęło czasu, ale odpowiem z doświadczenia (z metamfetaminą) - śmiało kolego. Możesz sobie tak przeplatać, ja tak robiłem, ponoć jest nieco zdrowiej gdy stymulujesz się i masz receptory przytkane nełrolepem. Aczkolwiek nie rób takich pięciu manewrów w ciągu dnia bo coś mi dzwoni w głowie, że perazyna może troche usiąść na serce(np. łączona z amitryptyliną jest raczej szkodliwa) - jednakże ja mam się ok po wielu takich kombinacjach (w tym biorąc do tego amitryptylinę).

Na starość wyjdzie hehe :emo:
  • 225 / 1 / 0
Witam. Nadaje się to cudo inżynierii farmaceutycznej do wyłączania kolorów w razie BT?
Porycia mistyczne
  • 216 / 6 / 0
a ja napisałem właśnie maila do hasco-lek, że kiedyś zeżarłem 1500mg pernazyny i nic mi kompletnie nie było :} (oprócz senności na nast. dzień)
zaznaczyłem też oczywiście, że mam mózg zniszczony metamfetaminą
a nuż wpiszą to do ulotki %-D
  • 3309 / 21 / 0
A co miało być? Po tym nie ma fazy.
sqrt(666)
  • 105 / 2 / 0
Kiedyś na 1 raz walnełem o 22.00 500mg na zjeździe z GBL (był plan żeby odstawić, myślałem, że mam tabletki po 0,025 a miałem po 0,1g , po 3h się obudziłem i serce nawalało mi jak głupie, w dodatku nie szło usnąć, uczucie na max nieprzyjemne, kręciłem się na łóżku jak opętany, na szczęście miałem jeszcze GBL i po 2ml jakoś to przespałem, potem polewałem sobie jak tylko się budziłem, o 18 dnia następnego czułem się w miarę normalnie. Trochę się wtedy do niej zraziłem ale sam byłem sobie winny xD
Teraz biorę perazyę tylko na sen w dawkach 0.1-0.2g. Czasami do tego browar, generalnie świetnie się spisuje, miły sen i dobre samopoczucie następnego dnia. Idealna po dyskotece, po prostu wyłącza działanie fety. Brałem kiedyś chlorprothixen, Perazyna jest o niebo lepsza.
  • 1709 / 11 / 0
Perazyny nie czuje w ogóle, nawet w dawce 400mg, natomiast chlorprothixen przy dawkach rzędu 150-200mg już mnie usypia i uspokaja (choć niezbyt mocno).
Perazyne przepisywał mi jeden lekarz zawsze przy odstawce alko co nic nie pomagało, nie wiem co się uparł, może dlatego, że zczaił moją skłonność do benzo :-D
  • 3309 / 21 / 0
Perazyna obniża próg drgawkowy, więc przy odstawce alko to chyba nienajlepszy pomysł.
sqrt(666)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).