Substancje psychoaktywne, których działanie polega na osłabieniu transmisji bodźców zewnętrznych do mózgu.
Więcej informacji: Dysocjanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
pentoksyweryna.gif
1-fenylocyklopentanokarboksylan 2-[2-(dietyloamino)etoksy]etylu
https://en.wikipedia.org/wiki/Pentoxyverine

Czołem,
Nieco omyłkowo (próbowałem zdobyć DXM) wpadł mi w łapy niemiecki syrop Silomat, z dopiskiem "Pentoxyverin Saft" - substancja czynna: cytrynian pentoksyweryny 2,13mg/ml.
Trochę ciężko znaleźć na temat tej substancji info; niemiecka Wiki woła, że pentoksyweryna jest agonistą receptorów sigma i antagonistą receptorów muskarynowych. Czy dałoby to jakieś efekty psychoaktywne? Ma ktoś doświadczenia?
Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2023 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
  • 119 / 8 / 0
nie ten dział chyba, ale jeśli jest to agonista sigma, to sprawdź wartości Ki, jeśli są znaczące to ja bym brał :D Z doświadczenia wiem, że długotrwały agonizm sigma potrafi wyprowadzić życie na prostą. Chociaż w tym przypadku, antagonizm muskarynowych sprawi, że pewnie prędzej wpadniesz w szaleństwo.

Nie znam tej substancji, ale obstawiam, że tak. Dałoby się tym jakoś porobić. Chociaż czy byłoby to przyjemne to wątpię.
  • 2734 / 587 / 0
Pentoksyweryna ma też powinowactwo do receptorów opioidowych mu i kappa.
LD50 to 810mg/kg u szczurów.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 849 / 288 / 0
To deliriant.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.