Substancje psychoaktywne, których działanie polega na osłabieniu transmisji bodźców zewnętrznych do mózgu.
Więcej informacji: Dysocjanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
pentoksyweryna.gif
1-fenylocyklopentanokarboksylan 2-[2-(dietyloamino)etoksy]etylu
https://en.wikipedia.org/wiki/Pentoxyverine

Czołem,
Nieco omyłkowo (próbowałem zdobyć DXM) wpadł mi w łapy niemiecki syrop Silomat, z dopiskiem "Pentoxyverin Saft" - substancja czynna: cytrynian pentoksyweryny 2,13mg/ml.
Trochę ciężko znaleźć na temat tej substancji info; niemiecka Wiki woła, że pentoksyweryna jest agonistą receptorów sigma i antagonistą receptorów muskarynowych. Czy dałoby to jakieś efekty psychoaktywne? Ma ktoś doświadczenia?
Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2023 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
  • 119 / 8 / 0
nie ten dział chyba, ale jeśli jest to agonista sigma, to sprawdź wartości Ki, jeśli są znaczące to ja bym brał :D Z doświadczenia wiem, że długotrwały agonizm sigma potrafi wyprowadzić życie na prostą. Chociaż w tym przypadku, antagonizm muskarynowych sprawi, że pewnie prędzej wpadniesz w szaleństwo.

Nie znam tej substancji, ale obstawiam, że tak. Dałoby się tym jakoś porobić. Chociaż czy byłoby to przyjemne to wątpię.
  • 2590 / 536 / 0
Pentoksyweryna ma też powinowactwo do receptorów opioidowych mu i kappa.
LD50 to 810mg/kg u szczurów.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 848 / 286 / 0
To deliriant.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.