Substancje psychoaktywne, których działanie polega na osłabieniu transmisji bodźców zewnętrznych do mózgu.
Więcej informacji: Dysocjanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
pentoksyweryna.gif
1-fenylocyklopentanokarboksylan 2-[2-(dietyloamino)etoksy]etylu
https://en.wikipedia.org/wiki/Pentoxyverine

Czołem,
Nieco omyłkowo (próbowałem zdobyć DXM) wpadł mi w łapy niemiecki syrop Silomat, z dopiskiem "Pentoxyverin Saft" - substancja czynna: cytrynian pentoksyweryny 2,13mg/ml.
Trochę ciężko znaleźć na temat tej substancji info; niemiecka Wiki woła, że pentoksyweryna jest agonistą receptorów sigma i antagonistą receptorów muskarynowych. Czy dałoby to jakieś efekty psychoaktywne? Ma ktoś doświadczenia?
Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2023 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
  • 119 / 8 / 0
nie ten dział chyba, ale jeśli jest to agonista sigma, to sprawdź wartości Ki, jeśli są znaczące to ja bym brał :D Z doświadczenia wiem, że długotrwały agonizm sigma potrafi wyprowadzić życie na prostą. Chociaż w tym przypadku, antagonizm muskarynowych sprawi, że pewnie prędzej wpadniesz w szaleństwo.

Nie znam tej substancji, ale obstawiam, że tak. Dałoby się tym jakoś porobić. Chociaż czy byłoby to przyjemne to wątpię.
  • 2842 / 616 / 0
Pentoksyweryna ma też powinowactwo do receptorów opioidowych mu i kappa.
LD50 to 810mg/kg u szczurów.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 849 / 289 / 0
To deliriant.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.