Pentedron i substancje będące jego pochodnymi.
Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Ostatnio miałem wspaniałą przyjemność spróbowania petedronu. Bombka 180mg działała aż 4 godziny ale dłużej pewnie by działała ale po tym czasie wrzuciłem w sumie drugie 180 i wystarczyło na cały melanż gabbera. Idealne do tego. Niesamowite było to w tym ogromne wydarzenie zmysłów na przykład ultra słuch. Ogólnie wyjątkowe ma działanie. Jak mi sie druga bombka rozpadła na języku to cały język mi znieczuliło
  • 9400 / 1837 / 2
Hehe ja pentedronu zjadłem nie wiele w porównaniu do innych b-k.
Głównie miksowalem z mmc ale bywały i solowe wrzuty.

I nigdy bym nie wrzucal więcej niż 100mg.
A sam pent ? Fajny dość lajtowy stymulant.
Z minusów na pewno mega odwodnienie, suchość w ustach, jadłowstręt.

W połączeniu z mmc... Cóż. Im więcej pentka tym więcej stymulacji i typowej dla penta, pentedronowej euforii.
I chyba było jej więcej niż w hexenaxh czy nepach które zalewem noradrenaliny przykrywały ten efekt.

Czy dziś by się pent przebił ? Raczej nie. Może jako dodatek do soli do trójek.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 4349 / 701 / 2117
Re: Pentedron
Nieprzeczytany post autor: deadmau5 »
@Stteetart podobno oralnie powyżej +25mg czesze już beret i są to hardkorowe dawki. pentedron ogólnie działa jako inhibitor wychwytu zwrotnego noradrenaliny-dopaminy. Na niektórych portalach w sumie często określany jest mianem "soli do kąpieli"... poza tym, pierwsze pogłoski online o jego sprzedaży sięgają 2010 roku, miał naśladować kokę, metę oraz MDMA.

Z tego co wiem działa bardzo pobudzająco i energetycznie.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 9400 / 1837 / 2
Znam dawkowanie z psychonautwiki. Ma się ono jednak nijak do faktycznego dawkowania.
Może na początek powinno się zaczynać od dawek progowych ale w ciągu kilku dni tolerka szybuje i te 25mg to jest nic

Zresztą o wiele mocniejszy NEP ma podobne dawkowanie na Wiki. A przy Nep-ie dawkowanie rzędu 30-50 to norma.
Wchodzić i głosować
  • 925 / 167 / 0
@IGotHigh909 , no ja też max do 80 mg brałem tego specyfiku i było mocno. Nie wyobrażam sobie brać tego więcej, bo faza i tak zajebista, ale czuć było że serce lekko przyspiesza :D no fajna alternatywa dla fety :p miło to wspominam kiedy się wciągnąłem w czytanie jakichś opowieści. Miło wspominam ten odczynnik. NEP też zajebisty był.
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 4349 / 701 / 2117
Re: Pentedron
Nieprzeczytany post autor: deadmau5 »
@Stteetart skoro znasz, to fajnie jakbyś podesłał mi dawkowanie mailem, masz wypisany w stopce. Ostatnio przesiaduję sporo na narkopedii i chętnie uzupełnię/pozmieniam bzdurne wzmianki dotyczące złego suplementowania, uwzględniając Twoją nazwę (jeżeli będziesz chciał).
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 14 / 1 / 0
Koledze wyżej nie podeślę badań naukowych, aczkolwiek dorwałem się w Wawie do tego kryształu. Od Matiego mniej stymulujący, niezły rozlewacz, empatogenne działanie chyba nawet jeszcze większe jak Matim, strzeżcie się introwertycy bo wypowiadacie się że wszystkiego i wjebiecie się w nałóg od strzała na kryształy
  • 9400 / 1837 / 2
@cichy0230 dostałeś zapewne NEP-a. Pentka nie ma na rynku od dawien dawna.
Wchodzić i głosować
  • 1923 / 440 / 4
Pent działa już od "mikrodawek"

to nie mefistoteles ani sławetna 3jka, gdzie ułożyć można wężoida na pół blatu i przyjebać...

od 20mg zaczyna się stim ... nie polecam przekraczać 150mg...zwł. dla kogoś kto korzysta z imprezy raz na jakiś czas.

nadaje się do podbicia euforyków, którym brakuje własnie noradrenalinowej stymulacji.

Pent - jest jeszcze na rynku...
04 lipca 2021DrKristoff pisze:
Jakie najlepsze dawkowanie tego specyfiku, dostałem od znajomego <1g i nie wiem jak podzielić, dawno pentka nie brałem(3lata). 200mg -> 250 -> 300mg , taki rozkład będzie okej :kreska:
kolego... Ty chyba żartujesz... pent w takiej dawce rozkurwił by nawet ostrego wyjadacza.
Mnie... gdzie "głupi" mef robi dop od 300mg wzwyż, nie potrafiłem ogarnąć normalnie 150mg dawki, a co dopiero 200 czy dwukrotność "granicy" 300 wzwyż...
Dużo substancji działa podobnie, pent jest bardzo specyficzny i działa bardzo długo.

pentedron to jeden z najmocniejszych stimów na rynku ( mnie osobiście bardzo się podobał ), trzeba uważać po prostu...
Spoiler:
DXM
  • 4914 / 856 / 0
Ehh, nie wiele tego przejadłem ale przeglądam teraz sobie wszystkie jakieś stare tematy i zapomniane już substancje które udały się na cmentarzysko rc jak pentedron i wspominam z łezka w oku. Ja dawkowalem sniff 70mg i to była bomba, na wejściu nieogar jak po jakichs serotoninowych ketonach a później stymulacja głównie dopaminowa, załączała się mega empatia i chęć rozmowy z drugim człowiekiem, cały czas towarzyszył temu stanowi lekki nieogar, zdarzało się gubić wątek i zapominać o czym się chciało powiedzieć, libido mocno podniesione, brak problemów z konarem. Swietnie wspominam pentka ale nie zjadłem go dużo, z 5g może. W mixie z 3mmc to już w ogóle był mój mix najbardziej zbizony do zdeligalizowanej mefki, tylko trzeba było znaleźć odpowiednie proporcje dla siebie. Bo raz znajomek dostal chyba za dużo czegoś i przez jakieś 2h go tak wykrecilo że zacząl szyc pufę xd mielił szczęka i ogólnie zle to wyglądało, jakby miał jakiś zespół serotoninowy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.