Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 31 / 1 / 0
09 maja 2025pomasujplecki pisze:
Dla nie ktorych dobrze wspolgra dla nie ktorych wywoluje lęki przebijajace sie przez paro. Kwestia indywidualna nawiazujac do postow na ten temat.
Spoko , przeczytałem trochę stron. Ja psychicznych leków niemam prawie wogóle , paro dostałem na napięcie mięśni ,ogólne napięcie psychiczne ale głównie somatyka.
Z lekarzem taki jest plan działania że paro 20 mg będe brał a jak się rozkręci to dorzucimy bupropion 150mg bo mam również anhedonię , amotywację i zdecydowanie to problemy z dopamina i noradrenalina też a czytając paro to niezła kosa. I tak wszystkie SSRI przewaliłem przez ostatni rok i tylko paroksetyna została jako ostatnie deska ratunku
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.