Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam, jestem początkujący na forum :-)
Mam kilka pytań odnośnie maku, a konkretnie odmiany papaver somniferum giganteum ;-)
Jak wysoki rośnie? Jakiej wielkości ma makówki? W ile dni po opadnięciu płatków zbierać makówki? Zjebiście by było gdyby ktoś zrobił opis dziiałania makiwary, PST, lub laudanum z tej odmiany :-D
  • 3901 / 561 / 0
To wszystko jest na forum i googlach:)
Wysoki gdzies na metr, glowki wielkosci pilek tenisowych. Zbierac chyba najlepiej tak jak inne tydzien-dwa po opadnieciu platkow.
  • 425 / 33 / 0
makiwara bardzo mocna z gigantów. W UK za grosze można zamówić kilogram i listonosz następnego dnia przyniesie. Początkującego 2 makówki w krainę nodów wyślą. Tolerancja urosła mi kiedyś do 150 gram na dobę. Zaletą jest długość działania i dawkowanie raz na dobę. Koszta nałogu znikome. W 1-2 dni zarabiasz na miesiąc ćpania. Podejrzewam, że odpał byłby mocarny a produkcja łatwiejsza, ze względu na moc sieczki i automatycznie mniejszą ilość materiału roślinnego do obróbki. W każdym wypadku skutki będą takie same a więc opłakane. Skręty po mocnej zupie to tragedia ale łatwo się schodziło, przynajmniej w moim przypadku. Ze względu na znikome koszty ciągi mogą być bez końca. Jak to przy zupie - mniej euforii więcej sedacji ale skręta brak.

PST nie nabije takiej tolerancji jak zupa nigdy.
  • 114 / 1 / 0
@ Mam Wasy - Sprawdz maila prosze
  • 4 / / 0
A jak jest z produktywnością "opium" z tej odmiany ?
Chcę przerobić je na opium do palenia, a z części słomy zrobić laudanum z tego względu iż podobno jest mocna i wystarczy ok. 20 główek na 0,5l napoju ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.