Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 218 / 68 / 0
12 lutego 2014Lausemm pisze:
Na wskutek fermentacji powstają zasady, powodują one przejście morfiny (z formy soli) do formy wolnej zasady. morfina tak otrzymana dekantuje, później się ja zbiera suszy i ta da podane do stołu yyyy podane do lufy raczej %D A tak na serio to nie wiem zmyślam
Jakiej formy sól siedzi w opium? Można by zapewne to sprowadzić do zasady i wtedy na folię.

Tu ciekawy PDF o przygotowaniu opium do palenia - piszą, że wystarczy je podgotować i jest gotowe. Niżej podają też ekstrakcję morfiny i dalsze przerabianie. Dodatki do topnienia to już raczej inwencja pojedynczych userów
lol [*]
  • 2013 / 84 / 0
Najlepiej mi sie smaży jak suche mleczko podgotuje na chochli z odrobiną wody, zaciągne przez filtr jak do pukania, żeby ta guma została, i wtedy odparowuje. Nie jara się tak wtedy tylko fajnie pływa jak brown i delikatnie dymi.
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 2023 / 240 / 0
Taką też metodę podawał oxan kiedyś (jest szansa, że ktoś inny jednak), oczywiście inny sprzęt był w niej opisany, ale zasada ta sama.
  • 12 / 1 / 0
@p4g4y0zzz(X) sprawdzałeś jak to będzie się spalać w methpipe? Folia to wiadomo aluminium, jak się ściągnie bucha to zostaje przecież charakterystyczny posmak aluminium
  • 2534 / 597 / 0
Próbowałem kiedyś jakoś trzy razy palić domowe opium, ale pamiętam, że tylko zwykłą butelkę z podziurkowanym aluminium używałem jako fajki. Tzw "kaczucha", jeśli kojarzycie. Dymiło się dobrze, ale efekty żadne... Max to może jakieś placebo. A ilości, których używałem były takie, że gdybym podał je i.v, to spokojnie uświadczyłbym chociaż niezłego wjazdu.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2013 / 84 / 0
Up.

Bo to nie ma się palić tylko powoli gotować i parować. A nieoczyszczone opium i tak się spala i zwęgla
28 czerwca 2024codemonkey pisze:
@p4g4y0zzz(X) sprawdzałeś jak to będzie się spalać w methpipe? Folia to wiadomo aluminium, jak się ściągnie bucha to zostaje przecież charakterystyczny posmak aluminium
Ogólnie grzeje w żarówce palnikiem albo zapalniczką żarową, alu też nie lubie i elegancko jest. Więc pewnie tak samo, też szkło. Tylko nie grzać z całej kurwy a pomalutku żeby tylko delikatnie dymiło.
  • 2534 / 597 / 0
No nie wiem, ale chmurek pamiętam złapałem sporo a nie poczułem nic.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2013 / 84 / 0
Nie chodzi o chmury, poprostu jest mała różnica jeśli chodzi o temperature, między spaleniem a zwaporyzowaniem. Przygrzejesz zs mocno i towar chuj strzela. Ale rzeczywiście i.v. jest i tak z 5x mocniej i nawet umiejętnym smażeniem tego nie przeskoczysz. Więc potrzeba 5x więcej niż w kabel, a i tak chujowo wchodzi. Nie ma tu jebnięcia jak po herze, i trzeba poczekać z 10 min na wejscie.
  • 110 / 29 / 0
witam
mam pytanie laika
w naszym niecebulowym acz niemieckim markecie lidl nabylem opium. Czy ktoś z was moze mi powiedziec czy to jest takowe opium do jarania? jak to spalić efektywnie? żarówa i delikatnie podgrzewać tak jak tu kolega sugerował?
  • 1741 / 572 / 0
Pokaż to.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.