Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 933 / 293 / 5
@Kratos1 nijak, usypania nieporównywalnie słabiej ale za to potrafi fajnie nastrój poprawić
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 17 / 1 / 0
Stary i drogi lek, ale na mnie działa znakomicie przeciwlękowo, lepiej niż ssri. Zmienilam pregabalinę na opipramol i nie żałuje :heart:
  • 1 / / 0
Prawie nie czuję efektu uspokajającego. Czy czuję jakiś przeciwlękowy? trudno powiedzieć, mam od psychiatry mix leków
Biorę 3x po 50mg
  • 5790 / 1186 / 43
A jak długo to bierzesz ?
Daj lekowi czas.
Czasem potrzeba i kilku tygodni.

Notabene, sam mam to przepisane i będę brał.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 586 / 123 / 0
Powinien działać tez doraźnie wiec nie wiem jak z tym rozkręcaniem.
Chyba ze mowa o dzialaniu antydepresyjnym ktore ma dosyć słabe.
Ja biore po 100mg na strzała ale nie codziennie bo magik mi wypisal 20tabsow tylko.
  • 960 / 176 / 0
Na mnie ten lek doraźnie nie działał też,efekty były po 3-4 tyg stosowania.
  • 5790 / 1186 / 43
A jadł ktoś duże dawki tego jednorazowo, w sensie całe pudełko ?
Nic na forum takiego nie znalazłem.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 586 / 123 / 0
@london5
Ja rozne dawki testowalem i to takie 10 tabsow +
Ogólnie czuć sigmę i histaminę mocniej.
Zmieniona świadomość ale bez szału.
Ja wole to z DXM łączyć w rozsądnych lub mniej rozsadnych ilościach bo dobrze podbija.
  • 35 / 6 / 0
Mam przepisany Sympramol (opipramol) 50mg na poprawienie nastroju/lęk uogólniony i uregulowanie rytmu dobowego snu + na slaby płytki sen. Ważę 92kg ale większość to mięśnie. Dawka 50mg na noc przez pierwszy tydzień ma jakikolwiek sens? Po tygodniu według rozpiski mam zwiększyć do albo 50mg rano i 50mg wieczorem lub 100mg na noc

uprasza się o używanie nazw substancji a nie handlowych leków - detronizator
  • 933 / 293 / 5
Jak dla mnie bez sensu, ten lek rzadko powoduje skutki uboczne, więc ja bym zaczął już od 100mg wieczorem. (brane po posiłku 2h przed planowaną godziną zaśnięcia)
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.