Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 927 / 288 / 5
@Kratos1 nijak, usypania nieporównywalnie słabiej ale za to potrafi fajnie nastrój poprawić
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 17 / 1 / 0
Stary i drogi lek, ale na mnie działa znakomicie przeciwlękowo, lepiej niż ssri. Zmienilam pregabalinę na opipramol i nie żałuje :heart:
  • 1 / / 0
Prawie nie czuję efektu uspokajającego. Czy czuję jakiś przeciwlękowy? trudno powiedzieć, mam od psychiatry mix leków
Biorę 3x po 50mg
  • 5774 / 1181 / 43
A jak długo to bierzesz ?
Daj lekowi czas.
Czasem potrzeba i kilku tygodni.

Notabene, sam mam to przepisane i będę brał.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 586 / 123 / 0
Powinien działać tez doraźnie wiec nie wiem jak z tym rozkręcaniem.
Chyba ze mowa o dzialaniu antydepresyjnym ktore ma dosyć słabe.
Ja biore po 100mg na strzała ale nie codziennie bo magik mi wypisal 20tabsow tylko.
  • 957 / 174 / 0
Na mnie ten lek doraźnie nie działał też,efekty były po 3-4 tyg stosowania.
  • 5774 / 1181 / 43
A jadł ktoś duże dawki tego jednorazowo, w sensie całe pudełko ?
Nic na forum takiego nie znalazłem.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 586 / 123 / 0
@london5
Ja rozne dawki testowalem i to takie 10 tabsow +
Ogólnie czuć sigmę i histaminę mocniej.
Zmieniona świadomość ale bez szału.
Ja wole to z DXM łączyć w rozsądnych lub mniej rozsadnych ilościach bo dobrze podbija.
  • 35 / 6 / 0
Mam przepisany Sympramol (opipramol) 50mg na poprawienie nastroju/lęk uogólniony i uregulowanie rytmu dobowego snu + na slaby płytki sen. Ważę 92kg ale większość to mięśnie. Dawka 50mg na noc przez pierwszy tydzień ma jakikolwiek sens? Po tygodniu według rozpiski mam zwiększyć do albo 50mg rano i 50mg wieczorem lub 100mg na noc

uprasza się o używanie nazw substancji a nie handlowych leków - detronizator
  • 927 / 288 / 5
Jak dla mnie bez sensu, ten lek rzadko powoduje skutki uboczne, więc ja bym zaczął już od 100mg wieczorem. (brane po posiłku 2h przed planowaną godziną zaśnięcia)
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.