Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
siema, mam pytanie odnośnie donosowego miksa helu i mefedronu/fety/piko. Ktoś próbował? Ma to w ogóle sens? Jeśli tak to w jakich proporcjach braliście
  • 389 / 99 / 4
Zasadniczo jest to modyfikacja popularnego speedballa więc jakiś tam sens ma. Połączenie opio i stymulantu jest zwykle podawane i.v. ale czasem stosuje się je też donosowo. Zdarzało mi się mieszać opio z ketonami z zadowalającymi efektami, ale dawki są mocno indywidualne, zwłaszcza w przypadku opio i potencjalnej tolerancji na nie.

Czy może ktoś przesiadający się z PST na apteczne opio ma jakieś sugestie jak dodać "pełni" efektom działania farmaceutyków? Z PST przeskoczyłem ostatnio na Majkę i jednak solo nie jest tak satysfakcjonująca jak w herbatce, więc zastanawiam się czym można by ją doprawić żeby trochę ten stan poprawić.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
  • 32 / 10 / 0
23 grudnia 2022patwron18 pisze:
siema, mam pytanie odnośnie donosowego miksa helu i mefedronu/fety/piko. Ktoś próbował? Ma to w ogóle sens? Jeśli tak to w jakich proporcjach braliście
Jakiś tam sens jest ale hel donosowo to marnotrawstwo już lepiej spalić.
Ja bym się chyba nie odważył na hel+piko
Apropo BK i opio dla mnie ten miks jest słaby za każdym razem marnowałem nie potencjał jednych i drugich.
feta+ hel wydaje mi się najbezpieczniejszym rozwiązaniem jeśli robisz taki mix pierwszy raz a tak wnioskuję z postu

scalono - WRB

No średnio się da dać majce aptecznej takiej głębi o jaką ci chodzi w PST masz całą gamę alkaloidów i w zależności od sortu będą się różniły proporcjami. Z Majką możesz sobie najwyżej dorzucić oxy choć jak dla mnie ten mix jest słaby majka zabija cały plusz oxow
Uwaga! Użytkownik Sowa17 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1532 / 196 / 0
z alkoholem kończy się wymiotami .. żołądek trawiąc opio w sumie pisze tutaj o kodeinie stricte ale bez różnicy czy to będzie syrop czy tabsy a tak samo tramadol , skończy się źle.
  • 1 / / 0
29 grudnia 2022Sowa17 pisze:
23 grudnia 2022patwron18 pisze:
Jakiś tam sens jest ale hel donosowo to marnotrawstwo już lepiej spalić.
Ja bym się chyba nie odważył na hel+piko
Apropo BK i opio dla mnie ten miks jest słaby za każdym razem marnowałem nie potencjał jednych i drugich.
feta+ hel wydaje mi się najbezpieczniejszym rozwiązaniem jeśli robisz taki mix pierwszy raz a tak wnioskuję z postu
a więc miks był finalnie z piko i w sumie nuda, tylko to piko mnie denerwowało bo mi parestezje włączyło, więc potem zapodałam lorazepam 2mg i było spoko, tylko opioidowe rozluźnienie :)
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2023 przez patwron18, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 575 / 35 / 0
Można gdzieś dostać receptę na fentanyl lub morfine, ewentualnie jak pozyskać? Tak btw jaka dawkę na pierwszy raz morfiny i fentanylu trzeba najlepiej wziąć?
  • 7 / / 0
Co sądzicie o mixie oxy z mefedronem?
  • 3247 / 354 / 2
W porządku, znajomy się po nim przekręcił.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 389 / 99 / 4
Osobiście bym się na taki miks nie zdecydował. Mimo że z tego co się orientuję oxy nie ma wpływu na inhibicję wychwytu zwrotnego serotoniny to istnieje w literaturze opisanych kilka studiów przypadków wystąpienia zespołu serotoninowego w wyniku połączenia oksykodonu i antydepresantów z grupy SSRI. Istnieje więc podejrzenie, że oxy może przyczyniać się do występowania ZS w jakiś sposób nie zależny od transportera SERT. Jako że mefedron może działać jako releaser jak i inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny to zgaduję, że tu również może dojść do ZS. Do tego dochodzą standardowe zagrożenia związane z mieszaniem stymulantów z opioidami - gwałtowne zmiany szybkości pracy serca/oddechu mogą prowadzić do arytmii, niewydolności serca i udaru.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
  • 32 / 4 / 0
Witam,

Mam pytanie odnośnie miksu morfiny (vendal, chlorowodorek morfiny) z oksykodonem DOUSTNIE.
Jestem na programie substytucyjnym i dostaję morfinę na codzien 400mg, ale musze ja sobie odlozyc, wiec kupilem oxy, ktorego nigdy nie bralem, ale mam tylko jedna tabletke 80mg. (proszę mi nic nie mówić o IV, nigdy juz tego nie bede robil i prosze tez nie mowic mi, ze marnuje morfine, otoz nie, bo funkcjonuje normalnie, nie potrzebuje zadnego wjazdu, tylko normalnie zyc, z nutka chwilowej "euforii" i na caly dzien spokoj)
Vendal zawsze krusze i wypijam z wodą, no i zaczyna działać na mnie jakos po 20 minutach, potem chwile euforycznie (tak z 40 - 50 minut), a potem juz nic, a jak wezme wiecej to jeszcze czasami po 4 - 5h zaczynam nodowac, gdzies tez czytalem, zeby dodac kwasku cytrynowego do tej wody, nie wiem czy to jest wkrętka, ale jak dodaje kwasku do rozkruszonego vendalu w wodzie, to dziala lepiej.
Zazwyczaj jak mieszalem vendal z innymi opiatami/opioidami, to musialem nalozyc jedno wejscie na drugie perfekcyjnie, bo inaczej vendal blokowal to co wzialem i dodatkowo sam siebie, czyli nic kompletnie nie dzialalo, tylko wkurwiony bylem np. brałem najpierw klepiący mak, po 20 min dorzucalem vendal rozkruszony i po prostu jakby vendal blokowal mak, no i sam tez nie dzialal (tylko raz mi się udało nałożyć jedno na drugie i było zajebiście jak za czasów maków z 13 - 15 roku, ale tez tak z 1h max) - tak samo bylo z kodą (thiocodin), bralem na rozne sposoby, ale koda akurat nigdy na mnie nie dzialala i tu w miksie tez. W związku z tym nie wiem co wziac pierwsze czy oxy, czy morfine, w jakich dawkach jesli biore 400mg dziennie doustnie krszuone w wodzie, no i jak nalozyc na siebie wejscia, czy brac najlepiej na czczo, czy zjesc jakies dwie kromki i odczekac z godzine (zazwyczaj tak robie i wydaje mi sie, ze morfina wtedy lepiej dziala).

Dodam tez, jakie leki przyjmuje, bo to jest wazna kwestia:
- pregabalina 450mg - 600mg z rana,
- baclofen 25mg - 50mg z rana, albo 25 - 25,
- prometazyna 25mg doraźnie (teoretycznie ma niby "podbijac" dzialanie opio, ale w moim przypadku zbija euforie do zera, za to pozniej nodduje, a mi chodzi tylko o euforie, nie chce noddowac)
- amitryptylina 50mg na noc
- trazodon 300mg na noc (ale przestaje go brac)
- zopiclon 7,5 - 15mg na noc
- no i najwazniejsza chyba rzecz, to uzaleznienie od bzd od wielu lat, tylko aktualnie biore doraźnie tylko clonazepam, chociaz bylem w ciagu przez ostatni rok z przerwami i teraz nie biore juz od okolo miesiaca (dalej mam uboki, no ale bralem kiedys clonazolam w kolosalnych dawkach jakos w 2015 roku np 1g w 2 tygodnie, co mi nabilo juz stala tolerke na benzo, dlatego chce z tego wyjsc, ale jest ciezko psychicznie)

Reasumując: Podalem duzo informacji, wiec moze ktos mi pomoze na tej podstawie, czy to moze zalezy od tego, ze to chlorowodorek morfiny, a nie siarczan - ale starczy moich podejrzen, bo nie mam pojecia.
Napisalem o tym wszystkim i zadalem pytanie, poniewaz 99% osob tutaj pisze tylko o IV, a sa niektorzy ludzie, ktorzy biora P.O tylko, szczegolnie Ci na programie, co chca powoli z tego wyjsc.

Jak laczyc vendal z kodeina/makiem/oksykodonem, tak, zeby nalozyly sie perfekcyjnie na siebie efekty? Jesli ktos moglby sie podzielic tez jakimis informacjami na temat, jak podbic "euforie" morfiny biorąc doustnie? Czy da się? Chodzi glownie o VENDAL, bo z siarczanem jest latwiej podobno. No i czy ktos wie czemu tak krotko to na mnie dziala? Początki skręta pojawiają się juz po 24h od wziecia.

P.S. Zapomnialem chyba o jedynm z najwazniejszych, czy oksykodon (oxycontin, oxydolor) 80mg o przedluzonym uwalnianiu, trzeba po prostu zgniesc na jebany pył i tez wlac do wody, zeby dzialal od razu? Czy jakies inne sztuczki trzeba robic?

Z góry dziękuję, jeśli ktoś to w ogóle przeczytał, a jeśli jeszcze odpowie, to będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam i życzę każdemu zdrowia, bo to jest najważniejsze.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.