Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
@Vetulani44

medyczna DAWKA, o to mi chodziło.
  • 1619 / 413 / 2
@Vetulani44 @Atro @Beatmakers
Atro usunął post jako off top na moją odpowiedź że jakie 400mg, edytowałem post usuwając źródło jak coś tej dezinformacji imo, akurat tak się składa, że mam bardzo dobrą współpracę z tym źródłem i zaraz poleci e-mail z wyjaśnieniem co to ma znaczyć, chyba sobie wzieli za mój przykład jak jechałem z tego źródła receptami po 2g+ oxy na msc xD
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 2890 / 624 / 0
29 lipca 2024Beatmakers pisze:
@Vetulani44

medyczna DAWKA, o to mi chodziło.
Czyli jak zapodam tabsa Adderallu, przykleję plaster fenta i wrzucę klona na język — ale wszystko w medycznych dawkach — to nie jest narkotyzowanie się? Apeluję o zdrowy rozsądek, o zaprzestanie oszukiwania samego siebie.
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
  • 1619 / 413 / 2
@Vetulani44 XDDDD nie wiem jak dla mnie temat to jeden wielki off top. @Atro zwracam honor
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 398 / 48 / 0
To ma być dawka do klubu pod bijatykę?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.