przy odpłatności 100% jest to mało wydajny środek (300-600 mg oksykodonu przy 1-2 op./msc.), ale naprawdę doraźnie jest świetny i szybko zagłusza demony i karmi opiatowego demona. te 40 PLN, to moim zdaniem nie jest duży koszt - przy tak pożytecznym lekarstwie, w szczególności jeśli nie trzeba płacić za wizytę i przepisuje rodzinny...
niestety - teraz jestem na szpitalnym odtruciu i na 2-3 tyg. mogę pomarzyć, zanim wrócę.
poniżej fotka wykupionego leku,
pozdrawian, przodo
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
też zazwyczaj ten Oxydolor Fast zażywałem doustnie, więc tak za bardzo, to nie jestem w stanie się wypowiedzieć. sam preparat jest jednak super, to mogę szczerze polecić, przyjacielu.
with regards, przodownik
dodatkowo, wziąłem e-receptę na Diphergan 25 mg, czyli popularne "difki". prometazyna, jako jedyny lek przeciwhistaminowy, wzmacnia w moim przypadku działanie jakiegokolwiek opioidu i jest to naprawdę wyraźne wzmocnienie. już jedna drażetka potrafi wzmocnić przysypianie i tyle staram się zażywać, bo lek jest drogi - ponad 40 PLN za śmieszne 20 sztuk. jednak moim zdaniem i tak warty jest swojej ceny
wcześniej przepisywany oksykodon natomiast okazał się porażką - skończył mi się tak szybko, że na nast. wizytę musiałem jechać już po dwóch tygodniach, bo tak szybko poszedł cały zapas. jeszcze wcześniej, to na siłę jakoś dawało radę to rozplanować, choć i tak rozgryzione tab. działały dla mnie zbyt krótko. zawsze wykupywałem Oxydolor i Oxydolor Fast - ten pierwszy w niskich "nominałach" - 10-tki, 20-tki i niedawno coś mnie podkusiło, aby sprawdzić, czy te 20-tki da się przerobić podobnie do tab. 40 mg/80 mg i niestety się udało. akt ten doprowadził, że cały weekend spędziłem praktycznie na samych iniekcjach, zaniedbując prawie wszystko. częstotliwość tych iniekcji była nieznośna, a już po dwóch dniach z 20 mg zrobiło się 60 mg, później było jeszcze gorzej - tolerka przy tymże opioidzie wzrasta w tempie zawrotnym, a później słabsze leki dają spłycony efekt. po paru dniach pudełko było puste, a ja w kropce, bo głód iniekcyjny nie dawał spokoju, a miałem już tylko 1 op. 10-tek. to też powiedziałem dość - w/w przystąpiłem do redukcji dawek włączając metadon i wyszedłem z tego bez szwanku - po przerobieniu 1800 mg Oxydoloru, a właściwie 2100, jeśli liczyć Oxydolor Fast, bo takowy otrzymuję co miesiąc z przychodni. mało wydajna, droga zabawka, bowiem 300 mg oksykodonu w tej postaci kosztuje aż 40 zł.
bardzo uradowała mnie ponowna dostępność DHC Continus w hurtowniach, bowiem jest to jeden z moich topowych opioidów. dihydrokodeina bowiem nie jest wcale gorsza od morfiny jeśli chodzi o potencjał narkotyczny i zbliżony profil działania. po wykupieniu recek od doktorka oraz z przychodni, wszedłem w posiadanie optymalnego zapasu, który powinien na trochę wystarczyć. ten opioid naprawdę pozwala normalnie funkcjonować i nie wpływa destrukcyjne na życie użytkownika. nie będę się tu rozpisywał, bo naprawdę sporo tu zamieściłem raportów dot. dihydrokodeiny, ale muszę zaznaczyć, że przy obecnej tolerancji, nie potrzebuję używać tego syropu, ponieważ DHC Continus jest równie świetnym substytutem - a to dowodzi jego uniwersalności. za granicą profesjonaliści są świadomi potencjału dihydrokodeiny w leczeniu/kontroli OUD (opioid use disorder), a także użyteczności w procesie detoksykacji. sam wielokrotnie schodziłem z opiatów przy rozpisce z użyciem DHC bądź obniżałem dawki i to zamiast buprenorfiny, która jest do tego "przeznaczona". mam jej od groma, ale tylko się kurzy, ponieważ dla mnie to bezwartościowy środek z bezsensownym profilem farmakologicznym. jej rzekomy agonizm poczułem jedynie dwukrotnie i to po długiej abstynencji opioidowej, a gdy parę razy była mi potrzebna, to uwydatniał się jedynie komponent antagonistyczny.
w polsce dihydrokodeina, to b. rzadko stosowana i przepisywana substancja - i to w charakterze analgetyku, nie mówiąc już o stosowaniu jej na oddz. detoksykacyjnych. kiedyś znalazłem taki wykres procentowy obrazujący użycie analgetyków różnych kategorii w ogólnorozumianym lecznictwie i właśnie DHC Continus było prawie na samym dole, co tylko dowodzi zacofania "służby zdrowia".
abstrahując od wątku powyższego - swoje użycie dihydrokodeiny będę monitorował i raportował w odpowiednich działach. mam nadzieję, że tolerancja nie wzrośnie za szybko i te obecne 360-420 mg DHC Continus jeszcze posłuży.
poniżej wstawiam fotke zdobyczy (wraz ze znakiem wodnym, aby oszuści nie robili sobie ogłoszeń przy jej użyciu).
pozdrawiam, przodo!
with regards, przodownik
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.