Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 23 / 2 / 0
Olanzapina jest trochę szkodliwa na wątrobę jak zresztą każdy neuroleptyk oraz po niej się bardzo mocno tyje. Ja schodzę z połówki tabletki teraz mam tylko ćwiartkę na wieczór i będę powoli schodził do zera.
Uwaga! Użytkownik kosmita89 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / 52 / 0
Olanzapina to chyba najgorsza antyhistamina, którą możesz wziąć na sen. To już kwetiapina jest lepsza, hydroksyzyna, a nawet doksylamina bez recepty.
  • 191 / 5 / 0
Pod względem działania nasennego moim zdaniem najsilniejsza z nich i działająca na najwięcej receptorów. Gdy jesz Olkę przejście na pozostałe nie ma sensu ponieważ nie będą działały. Hydro lub doksy czy difenhydraminę można jeść na lekką bezsenność - a na nią pomoże też mocny ekstrakt z waleriany lub GABA z melatoniną. Na cięższą bezsenność (z neuroli) jest właśnie kweta i olka zdecydowanie w ostateczności.
  • 393 / 152 / 0
@maniexxxX, no nie powiedziałabym %-D na mnie olanzapina nasennie nie działała ani trochę. To już trazodon lepiej działał w tej kwestii. Ale ja też jestem typem na którego midazolam nie zadziałał nasennie, tak jak z 15 innych leków.
  • 2807 / 363 / 0
Dostałem olanzapine bo mam rozpoznaną bezsenność mam brać 10mg przed snem brał to ktoś nasennie ? Jak działało spał ktoś po tym ?
  • 2614 / 544 / 0
Brać olanzapinę na bezsenność to trochę jak brać fenta na ból głowy... Zastanów się czy chcesz sobie zrujnować gospodarkę hormonalną i wybić prolaktynę w kosmos.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 2807 / 363 / 0
@Vetulani44 wiesz dostałem to od lekarza bo nasenne leki chyba wszystkie przerobiłem które sa dostępne w pl w aptece i żaden na mnie nie działa praktycznie dlatego pytam bo akurat olki nigdy nie bralem
  • 1495 / 239 / 0
Ja spałem po olanzapinie bardzo dobrze, a mam z tym problem z powodu innych leków które biorę. Po 10 mg spałem dłużej a rano nie byłem rozwalony jak często się zdarza po tego typu lekach. Wcześniej brałem 5 mg jako dodatek do antydepresantów ale za krótko żeby ocenić działanie.
  • 66 / 7 / 0
12 grudnia 2024sclero2014 pisze:
@Vetulani44 wiesz dostałem to od lekarza bo nasenne leki chyba wszystkie przerobiłem które sa dostępne w pl w aptece i żaden na mnie nie działa praktycznie dlatego pytam bo akurat olki nigdy nie bralem
A próbowałeś mirtozapine? Mnie usypia jak bawola ale minus taki że waga idzie do góry ( objadanie się załącza )
  • 2807 / 363 / 0
@spokojnie07 próbowałem dochodzilem do 90mg na noc i nie moglem zasnąć praktycznie wszystkie nasenne przerobiłem juz przez 7lat jak spać nie moge
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.